Clicky


Duitse Kustwacht heeft zoektocht naar vermiste bemanningsleden gestaakt

Duitse Kustwacht heeft zoektocht naar vermiste bemanningsleden gestaakt
25-10-2023 12:17 | Aanvaringen | auteur Redactie

HELGOLAND - Dinsdagochtend vroeg vond er een aanvaring plaats in de Duitse Bocht. De vrachtschepen POLESIE en VERITY kwamen ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van het eiland Helgoland en 31 kilometer ten noordoosten van het eiland Langeoog in aanvaring. Dinsdag werd één dode geborgen en bleken nog vier bemanningsleden vermist.

De zoektocht naar de vier vermiste bemanningsleden uit de gezonken VERITY ten zuidwesten van Helgoland werd woensdagochtend stopgezet. Door de talrijke operationele middelen – schepen en helikopters – die zich in het gebied bevonden, was het mogelijk om het betreffende zeegebied 's nachts opnieuw volledig te doorzoeken. Nadat dit niets opleverde, hebben de hulpdiensten de zoekactie gestaakt.

De zoekactie aan de oppervlakte wordt vandaag niet hervat, meldt de Duitse Kustwacht. Er zal vandaag besloten worden welke maatregelen er overdag rondom de ongevalslocatie genomen kunnen worden.

Rond vier uur in de vroege ochtend meerde de POLESIE ook aan in Cuxhaven in Nedersaksen. Het vrachtschip dat dinsdagochtend (24 oktober) in aanvaring kwam met de VERITY kon op eigen kracht Cuxhaven bereiken.

In de loop van de avond en de nacht verslechterde het weer op de plaats van het ongeval licht. Bij regenbuien en windsnelheden van windkracht 6 liggen de golfhoogtes tussen de twee en drie meter.