Clicky


Duitse politie haalt vrachtwagenchauffeur die psychisch in de war is van de weg

Duitse politie haalt vrachtwagenchauffeur die psychisch in de war is van de weg
30-10-2023 11:29 | Buitenland | auteur Redactie

ERLANGEN - Zaterdagochtend 28 oktober rond 07:15 uur ontving de Duitse politie meerdere meldingen over een vrachtwagen die gevaarlijk en uiterst opvallend over de A3, tussen de knooppunten Frauenaurach en Erlangen-West, reed. Er zouden al meerdere keren bijna ongelukken gebeurd zijn.

De politie die aanrijdend was kwam de vrachtwagen korte tijd later tegen en ontdekte dat de chauffeur inderdaad heel opvallend reed. Hij gebruikte alle rijstroken en maakte plotselinge en onvoorspelbare stuurbewegingen. Hij had ook de alarmlichten aan en gaf voortdurend zowel licht- als akoestische claxonsignalen. Ter hoogte van wegwerkzaamheden haalde hij aan de linkerkant talloze voertuigen in, wat bijna tot aanrijdingen leidde.

Vervolgens vond ter hoogte een verkeersongeval plaats, waarbij de vrachtwagenchauffeur een auto inhaalde, waardoor de twee voertuigen zijdelings met elkaar in botsing kwamen. De autobestuurder raakte niet gewond, maar de materiële schade was wel hoog.

Door de risicovolle rijstijl van de vrachtwagen konden de agenten ter hoogte van de wegwerkzaamheden niet veilig inhalen om de chauffeur tegen te houden. Pas aan het einde van de wegwerkzaamheden slaagde de politie erin om voor de vrachtwagen te gaan rijden. Hier remde de vrachtwagenchauffeur plotseling af en bleef op de rechterrijstrook stilstaan.

De agenten hielden de 31-jarige chauffeur aan. Door het gedrag van de verdachte ontstond al snel een vermoeden van een acute psychische aandoening.

De vrachtwagen werd geborgen en de 31-jarige chauffeur werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hier heeft een arts een bloedmonster afgenomen. De chauffeur van de vrachtwagen is vervolgens vanwege zijn psychische toestand naar een gespecialiseerde kliniek gebracht.

De Duitse politie is op zoek naar getuigen. Indien andere weggebruikers door de rijstijl van de vrachtwagen in gevaar zijn gebracht of zelfs schade hebben geleden, wordt ook zij gevraagd te bellen met +49 (0)9131 760-414.