Clicky


Eerste eActros 300-trekker met oplegger in Duitsland overgedragen aan Logistik Schmitt

Eerste eActros 300-trekker met oplegger in Duitsland overgedragen aan Logistik Schmitt
30-10-2023 12:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/GAGGENAU - De eerste in Duitsland afgeleverde Mercedes-Benz eActros 300 trekker met oplegger is naar Logistik Schmitt gegaan. Ronald Ott, hoofd Sales Trucks Mercedes-Benz en FUSO Duitsland, overhandigde de in kleine serie geproduceerde e-truck aan Rainer Schmitt, Managing Partner van Logistik Schmitt.

Het familiebedrijf gevestigd in Bietigheim, Baden-Württemberg, zal de e-truck in eerste instantie gebruiken om motoren in meerploegendienst te transporteren tussen de logistieke fabriek in Germersheim en de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth, 25 km verderop.

Later zal ook de motorenfabriek in Mannheim in de route worden opgenomen. In eerste instantie zal het logistieke bedrijf in totaal zes eActros 300-trekkers aan zijn vloot toevoegen. De eerste trekkerversie van de kleine eActros 300-serie werd in juni 2023 overgedragen aan het Nederlandse voedsellogistiekbedrijf Simon Loos. De officiële serieproductie van de eActros 300-variant zal eind dit jaar beginnen.

Ronald Ott: "Logistiek Schmitt is sinds 2019 een belangrijke partner voor het testen van de eActros. Van het eerste prototype tot de elektrische knikwagen – Logistik Schmitt heeft de ontwikkelingsstappen van de e-truck ondersteund met intensieve tests. Des te meer tevreden zijn wij dat het bedrijf de eActros nu definitief in zijn wagenpark opneemt.”

Rainer Schmitt merkt ook op: “De eActros voor distributietransport heeft de afgelopen jaren bij ons zijn capaciteiten bewezen. Het totaalconcept van Mercedes-Benz Trucks, dat specifiek advies over elektrische vrachtwagens omvat, speelde een sleutelrol bij het nemen van de beslissing om koop nu ook de variant als opleggertrekker."

De beschikbaarheid van oplaadmogelijkheden is echter ook cruciaal voor het succesvol functioneren van elektrische voertuigen. Het logistieke bedrijf is al in een vroeg stadium begonnen met het ontwikkelen van een passende laadinfrastructuur op zijn locaties. Bij de lospunten bij de fabriek in Wörth zijn ook geschikte laadstations beschikbaar.

De eActros 300-trekker is gebaseerd op dezelfde technologie als de eActros 300/400 met platformchassis, die sinds 2021 in serieproductie is. Drie accupakketten met elk 112 kWh geïnstalleerde accucapaciteit maken een actieradius van maximaal 220 km met één acculading. De eActros 300 kan met maximaal 160 kW worden opgeladen: bij een standaard DC-snellaadstation met een laadstroom van 400 A hebben de drie accupakketten iets meer dan een uur nodig om van 20 tot 80 procent op te laden.