Clicky


Vrachtwagenchauffeur legt onbedoeld uur lang grote politiecontrole A1 plat

Vrachtwagenchauffeur legt onbedoeld uur lang grote politiecontrole A1 plat [+foto]
03-11-2023 09:16 | Opmerkelijk | auteur Redactie

DEVENTER - Op de A1 tussen afritten Deventer en Lochem vond gisteravond en vannacht van 20:00 uur tot 03:00 uur een grote verkeerscontrole plaats. Op verzorgingsplaatsen Botermark en De Hop stonden in beide rijrichtingen politie, belastingdienst en douane om passanten aan een controle te onderwerpen.

Rond middernacht legde een vrachtwagenchauffeur onbedoeld één van de controleplaatsen, parkeerplaats De Hop, plat. Na een nadere controle van de papieren van de vrachtwagen en de chauffeur werd de buitenlandse chauffeur gevraagd de combinatie iets dichter tegen de stoeprand te zetten zodat andere gecontroleerde voertuigen de parkeerplaats weer konden verlaten. 

De man begreep het echter verkeerd waarna hij vol de berm in reed en daar wegzakte in de drassige berm.

Een bergingsbedrijf moest de vrachtwagen weer lostrekken. Doordat de vrachtwagen de enige weg op de parkeerplaats blokkeerde kon deze plek ruim een uur niet gebruikt worden voor de controle.

Er werden naar schatting meer dan honderd voertuigen gecontroleerd tijdens de controle en tientallen bekeuringen zijn uitgeschreven voor ondermeer een verlopen rijbewijs en rijden onder invloed. Ook zijn er zeker twee auto’s in beslag genomen door de belastingdienst vanwege achterstallige betalingen.