Clicky


UPS Healthcare stelt Felipe Morgulis aan als nieuwe President Logistiek en Distributie Europa en Latijns-Amerika

UPS Healthcare stelt Felipe Morgulis aan als nieuwe President Logistiek en Distributie Europa en Latijns-Amerika
03-11-2023 09:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROERMOND - Felipe Morgulis is gepromoveerd tot President Logistiek en Distributie bij UPS Healthcare in Europa en Latijns-Amerika. Bomi Group, dat vorig jaar werd overgenomen door UPS Healthcare, valt ook onder zijn bevoegdheden. Felipe is gevestigd in Italië en zal rechtstreeks rapporteren aan John Bolla, President van UPS Healthcare.

Voormalige vicepresident bij Bomi Group

In 2018 werd de Braziliaanse Felipe Morgulis aangesteld als vicepresident bij Bomi Group. Hij leidde toen de operaties en commerciële activiteiten in Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Kwaliteitscontrole, operationele uitmuntendheid, marketing, verkoop en operaties vielen toen onder zijn verantwoordelijkheid. Het was een periode van snelle groei door het verwerven van een nieuw klantenbestand en meerdere overnames, wat beide operationele herstructering vereisten. Felipe Morgulis trad in dienst bij UPS in 2022 tijdens de overname van het bedrijf door UPS.

UPS Healthcare blijft inzetten op groei

Sindsdien heeft Felipe bijgedragen aan de groei en de uitbreiding van de operaties, wat leidde tot zakelijke successen. Daaronder valt onder andere de recente overname van Transport Chabas Santé waardoor UPS Healthcare zijn activiteiten in Zuid-Frankrijk kon uitbreiden. Daarnaast opende UPS Healthcare één van de grootste logistieke faciliteiten voor gezondheidszorg in Europa in de buurt van Madrid en behaalde het duurzaamheidscertificeringen voor het netwerk van het bedrijf in Italië en Brazilië.

"We groeien om te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten – en die zijn groter dan ooit tevoren. We kunnen een end-to-end service bieden die alleen mogelijk is door ons toonaangevende netwerk en onze technologie. En daar stoppen we niet", aldus Morgulis. "Ik ben erg enthousiast over onze plannen en wat de toekomst voor ons en onze klanten in petto heeft.”

Een uitgebreid koudeketennetwerk als prioriteit in 2024

De groei van UPS Healthcare in Europa en Latijns-Amerika is één van Felipes prioriteiten voor de komende maanden en 2024. Hij zal zich ook focussen op de ontwikkeling en implementatie van nieuwe gecertificeerde ultramoderne warehouses.

Het logistieke netwerk van UPS voor de gezondheidszorg blijft uitbreiden. Het bedrijf zal dit jaar in totaal ongeveer 200.000 m² aan warehouseruimte toevoegen aan het netwerk. De helft daarvan is gevestigd in Europa, waaronder de faciliteiten in Roermond en Venlo. Tegen het einde van 2023 zal het bedrijf de omvang van zijn gezondheidszorgfaciliteiten sinds 2020 meer dan verdubbeld hebben.

"Felipe heeft veel ervaring op het gebied van gezondheidszorglogistiek en wordt in de hele sector gerespecteerd", zegt John Bolla, President van UPS Healthcare. "We bouwen aan een Pan-Europees koudeketennetwerk voor de levering van de volgende generatie farmaceutische en biologische behandelingen. Felipes leiderschap zal van cruciaal belang zijn om dat doel te bereiken."