Clicky


Vier gewonden nadat taxibusje onder vrachtwagen terechtkomt op A58

Vier gewonden nadat taxibusje onder vrachtwagen terechtkomt op A58 [+foto]
03-11-2023 14:27 | Ongevallen | auteur Redactie

GOES - [update 14:38 uur] Bij een ernstig ongeval waarbij een taxibusje onder de trailer van een vrachtwagen terechtgekomen is op de A58 bij Goes zijn vier personen gewond geraakt. Dat gebeurde op de linkerrijstrook ter hoogte van Goes.

Het ongeval werd gemeld omstreeks 13.20 uur. Direct werd er door de meldkamer opgeschaald naar een zwaar ongeval. Meerdere brandweer-eenheden, ambulance, politie en een traumahelikopter werden ter plaatse gestuurd. Rond 13.48 uur werd er opgeschaald naar een Middel HV.

Bij de kop-staart botsing is er een taxibusje achterop een vrachtwagen gebotst. Het taxibusje is door het ongeval onder de trailer van de vrachtwagen terecht gekomen. Volgens de veiligheidsregio Zeeland werden er vier personen uit het busje bevrijdt, en overgedragen aan de ambulancedienst.

De traumahelikopter werd ter hoogte van Tholen afbesteld. Deze kon retour keren naar de basis in Rotterdam. Over de oorzaak van het ongeval is nog niet veel bekend. Volgens de veiligheidsregio blijft de weg voorlopig nog afgesloten voor onderzoek door de politie en opruimwerkzaamheden.

Op de A58 staat er al de hele dag een file van ongeveer vier kilometer, omdat de Vlaketunnel is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid over de N289 - Oude Rijksweg.