Clicky


Vliegverkeer Hamburg blijft opgeschort door gijzeling

Vliegverkeer Hamburg blijft opgeschort door gijzeling
05-11-2023 10:13 | Buitenland | auteur ANp/DPA

HAMBURG - Het vliegverkeer van en naar Hamburg blijft voor onbepaalde tijd opgeschort door de aanhoudende gijzeling, meldt de luchthaven zondagochtend.

Het vliegverkeer was zaterdagavond stilgelegd nadat een gewapende man het terrein van de luchthaven op reed en bij een vliegtuig stopte. Hij houdt zijn 4-jarige dochter gegijzeld in een auto en eist volgens Duitse media voor hem en zijn dochter een vlucht naar Turkije. De politie gaat uit van een geschil om de voogdij over het meisje.

De politie heeft heel de nacht in contact gestaan met de man en heeft naar eigen zeggen vertrouwen in een goede afloop. Rond 06.40 uur was er nog geen vooruitgang in de onderhandeling te melden, liet de politie weten.

286 vluchten gepland

De luchthaven van Hamburg is zaterdagavond volledig geëvacueerd. De politie vraagt ​passagiers om niet naar de luchthaven te komen. De toegangswegen zijn grotendeels afgesloten en de luchthaven verwacht de hele dag annuleringen en vertragingen.

Het vliegveld meldt dat voor zondag 286 vluchten gepland staan, met ongeveer 34.500 passagiers. Die zijn in sommige gevallen al geannuleerd. Ook zaterdag moesten door de gijzeling vluchten worden geschrapt en vliegtuigen omgeleid naar andere luchthavens. Er waren gevolgen voor 27 vluchten met zo'n 3200 passagiers, aldus de luchthaven.