Clicky


ONE verwerft twintig procent belang in RWG

ONE verwerft twintig procent belang in RWG
06-11-2023 12:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

SINGAPORE - Ocean Network Express (ONE) kondigt maandag aan dat het alle noodzakelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties heeft verkregen en de overname van een belang van 51 procent in TraPac LLC (TraPac) en Yusen Terminals LLC heeft afgerond (YTI), en een belang van 20 procent in Rotterdam World Gateway (RWG).

TraPac en YTI zijn exploitanten van containerterminals en stuwadoors die containerterminaldiensten leveren in Los Angeles en Oakland, Californië. Beide terminals zijn uitgerust met de nieuwste technologie en bedienen sinds respectievelijk 1987 en 1991 lijnvaartschepen in de haven van Los Angeles. Met een gezamenlijke capaciteit van 4,3 miljoen TEU per jaar versterkt de overname van deze twee terminals de positie van ONE aan de Amerikaanse westkust verder.

RWG exploiteert een sterk geautomatiseerde containerterminal in de haven van Rotterdam met een jaarlijkse capaciteit van 2,6 miljoen TEU. Een belang in RWG geeft ONE capaciteit op lange termijn en versterkt de positie van ONE als belangrijk knooppunt in de regio.

Deze overnames maken deel uit van ONE's middellangetermijnstrategie om continu te investeren in haar activiteiten. Hiroki Tsujii, Managing Director van ONE's Product & Network Division, benadrukte de strategische waarde van deze overnames: “Containerterminals zijn een cruciale schakel in de supply chain met het unieke vermogen om de impact van operationele verstoringen op te vangen. ONE zal deze terminals inzetten om klanten te helpen bij het beheren van verstoringen in de supply chain en het verbeteren van de servicekwaliteit. Bovendien zullen deze middelen ONE in staat stellen onze klanten een snellere en betrouwbaardere service te bieden.”

Met de voltooiing van deze drie overnames heeft ONE een sterke aanwezigheid opgebouwd op drie belangrijke strategische locaties: de Amerikaanse westkust (Trapac, YTI), Noord-Europa (RWG) en Zuidoost-Azië (Magenta Singapore Terminal).