Clicky


TBB neemt auto en vrachtwagen in beslag in lopend onderzoek, meerdere gewonden bij aanhoudingen

TBB neemt auto en vrachtwagen in beslag in lopend onderzoek, meerdere gewonden bij aanhoudingen [+foto's]
07-11-2023 21:04 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Iets voor 16:00 uur dinsdagmiddag vond er een inzet plaats van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane aan de Bolnesserkade in Rotterdam.

De actie vond plaats rondom een vrachtwagen met een koelcontainer en een personenauto op een parkeerterrein. Twee personen zijn even verderop door het arrestatieteam van de Douane (TBB) aangehouden bij een tankstation aan de Groeninx van Zoelenlaan in Rotterdam.

Een ambulance is ter plaatse gekomen voor een gewonde, onduidelijk is nog of dit ging om een lid van het TBB of een verdachte.

De personenauto is voor verder onderzoek in beslag genomen. De vrachtwagen is onder beveiligde escorte overgebracht naar een geheime locatie voor verder onderzoek.

Navraag bij het Openbaar Ministerie (OM) leert dat het gaat om een lopend onderzoek van het Combiteam Havens. Het Combiteam Havens is een samenwerkingsverband van de zeehavenpolitie, Fiod, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.

Ook heeft het OM de aanhouding van meerdere personen bevestigd. Of en hoeveel verdovende middelen er zijn aangetroffen in de voertuigen is niet bekend.