Clicky


Combiteam Havens houdt acht verdachten aan op verdenking van grootschalig drugssmokkel, wapenbezit en niet-ambtelijke corruptie

Combiteam Havens houdt acht verdachten aan op verdenking van grootschalig drugssmokkel, wapenbezit en niet-ambtelijke corruptie
10-11-2023 17:11 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Afgelopen dinsdag 7 november zijn tijdens een gecoördineerde actie van het Combiteam Havens acht personen aangehouden die onder meer worden verdacht van de invoer van honderden kilo’s cocaïne, wapenbezit en niet- ambtelijke corruptie.

De aangehouden verdachten zijn vier Rotterdammers van 23, 27, 30 en 55 jaar oud, een Ridderkerker van 27 jaar oud, een 33-jarige man uit de gemeente Moerdijk en een man zonder vaste woon -of verblijfplaats van 26 jaar oud. Daarnaast is een 25-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.

Tijdens huiszoekingen zijn op verschillende adressen naast gegevensdragers, drugs en contant geld ook verschillende wapens in beslag genomen.

Direct na de aanhoudingen zijn de verdachten in volledige beperkingen gegaan. Dit blijft voorlopig zo. Alle acht verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat ze ook de komende 14 dagen in de cel blijven. Omwille van het lopende onderzoek kunnen verder geen mededelingen worden gedaan.

Combiteam Havens

Het Combiteam Havens, een samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.