Clicky


IVECO lanceert nieuwe IVECO Way-serie met XCursor13 motor

IVECO lanceert nieuwe IVECO Way-serie met XCursor13 motor
16-11-2023 10:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARCELONA/TURIJN - IVECO heeft woensdagavond de nieuwe IVECO Way-serie onthuld die voortbouwt op het zeer succesvolle model door de introductie van nieuwe geavanceerde functies, meer comfort en de krachtige maar efficiënte nieuwe xCursor 13-motor, verbeterde aerodynamica en state-of-the-art GPS-voorspellend rijden. De nieuwe functies en services zijn ontwikkeld om het bedrijf van de klant productiever te maken en het leven van de chauffeur comfortabeler en veiliger te maken, waardoor dit de meest capabele IVECO Way-serie tot nu toe is.

XCursor 13: een ultramoderne motor die een brandstofefficiëntie levert die tot de beste in zijn klasse behoort

De IVECO Way-serie biedt transporteurs een ruime keuze aan aandrijflijnen om aan de behoeften van hun missies te voldoen. De top van het motorengamma is de nieuwe xCursor 13, ontwikkeld door FPT Industrial, IVECO's zustermerk binnen de Iveco Group en een wereldleider gespecialiseerd in geavanceerde aandrijflijntechnologieën.

Deze nieuwe dieselmotor beschikt over ultramoderne aandrijflijntechnologieën. De krachtigste configuratie kan tot 580 pk en 2.800 Nm koppel produceren, perfect voor zware missies die maximale prestaties vereisen, terwijl de 500 pk-variant met een koppel van 2.600 Nm ideaal is voor het maximaliseren van de efficiëntie tijdens lange afstanden.

De nieuwe IVECO S-Way levert tot 10 procent verhoging van de brandstofefficiëntie, terwijl geavanceerde nieuwe functies en professionele diensten de brandstofefficiëntie kunnen verhogen met nog eens 4 procent.

GPS-Predictive is nu ook in staat bochten en rotondes te herkennen en de snelheid van de Cruise Control aan de hand daarvan aan te passen. De Eco Driving Mode is geoptimaliseerd met behulp van schakelstrategie, koppelbeschikbaarheid en EcoRoll, en dat zal ook zo blijven op afstand beheerd via telematica.

Het motorgewicht is met 10 procent verlaagd, nu zelfs nog lichter dan de uit productie genomen Cursor 11, terwijl de duurzaamheid standaard nu 1,6 miljoen kilometer bedraagt, 33 procent meer dan zijn voorganger.

De nieuwe motor is gekoppeld aan de 17xHE Meritor-as met snellere reductie voor een nog soepelere tractie naast de responsieve TRAXON Gen2-transmissie met 12 versnellingen. Deze nieuwe versnellingsbak bevat meerdere updates zoals Shift Assistant die het schakelen en het afremmen op de motor synchroniseert, terwijl Reversing Assistant schakelt tijdens het stoppen de achteruit in.

Meer kracht voor duurzame missies

De nieuwe IVECO S-Way en X-Way bieden ook verbeterde brandstofefficiëntie en prestaties op de aardgas versie, die 500 pk en 2.200 Nm koppel produceert, terwijl het brandstofverbruik tot 11 procent wordt verlaagd. Deze krachtige prestaties gaan gepaard met de milieuvoordelen van aardgas, die aanzienlijk kunnen helpen met 95 procent CO2-uitstoot verminderen van voertuigen bij rijden op biomethaan en aanzienlijke geluidsreductie ten opzichte van een gelijkwaardig dieselvoertuig. 

Een op de chauffeur gerichte touch en feel voor superieur comfort en veiligheid

IVECO’s sterke focus op de bestuurder en hun ervaring in de cabine vertaalt zich in aanzienlijke upgrades aan de IVECO. De op de chauffeur gerichte S-Way en X-Way AS-cabine is gericht op het maximaliseren van het comfort en het verder verbeteren van de chauffeurservaring en zichtbaarheid aan de voorkant. Het superieure leven in de cabine komt voort uit het nieuwe interieurontwerp, een nieuw aanpasbaar ontwerp dashboard met keuze uit verschillende materialen en kleuren, evenals een volledig digitale cockpit met TFT-instrumentenpaneel, infotainment en spiegelloze achteruitkijkcamera's.

De IVECO S-Way- en X-Way AS-cabine wordt gewaardeerd om zijn uitstekende zitpositie, en de ingenieurs hebben dat nog meer verfijnd door een “auto-achtige” rijpositie te bieden via vernieuwde ergonomie, een kleinere, meer verticale stuurplaatsing en een veel bredere stuurwielverstelling. Het nieuwe interieur is voorzien van contrasterende oppervlakken en extra opslagruimte, terwijl logisch geplaatste schakelapparatuur de algehele ergonomie voor de chauffeur moeiteloos naar een nieuw niveau tilt.

Een elektrische parkeerrem met automatische inschakeling maximaliseert de binnenruimte verder. De nieuwe opvouwbare tafel aan de passagierszijde van het dashboard is ideaal voor taken in de cabine waarbij een vlak werkoppervlak nodig is met een handige USB-oplaadaansluiting ernaast. Alles heeft zijn plaats met extra compartimenten voor het opbergen van voorwerpen en documenten in en onder de cabine. Er zijn twee USB-aansluitingen beschikbaar
standaard op het dashboard.

De nieuwe optie van Mirrorcams biedt nog meer zichtbaarheid voor de chauffeur. Daarnaast zijn deze aerodynamische camera's gemonteerd boven de deuren en zorgen voor een brandstofbesparing tot 1,5 procent vergeleken met een standaardspiegel dankzij verminderdeluchtweerstand.

Uitgerust voor elke missie

De IVECO S-Way en X-Way zijn nu voorzien van een nieuwe versterkte luchtvering vooraan met luchtbalgen met hoge slagkracht en verhoogde GAW van 9,0 ton. Deze nieuwe, volledig pneumatische configuratie wordt nu aangeboden op een breder assortiment chassis varianten, waaronder ON+ opstelling, 6x4 en 8x4 Tridem.

Personaliseer het uiterlijk van uw voertuig

Klanten kunnen hun IVECO S-Way en X-Way nu nog individueler maken en hun gevoel van veiligheid vergroten met een reeks van nieuwe personalisatieopties. Naast het opvallende nieuwe IVECO logo verkrijgbaar in chroom of gun metal mat, zijn er acht grille-opties om uit te kiezen. Deze omvatten glanzende afwerkingen, metalen elementen of zelfs carrosseriekleuren, waardoor chauffeurs hun voertuig kunnen aanpassen aan de bedrijfshuisstijl of om een stijl te kiezen waardoor hun voertuig zich onderscheidt van de massa.

Nieuwe technologie zorgt voor een gebruiksvriendelijke voertuiginterface voor comfort en stressvrij rijden

Innovatieve technologie speelt een grote rol in de cabine van de nieuwe IVECO Way-serie. Een grafisch rijke 12- of 10-inch digitaal instrumentendisplay biedt de chauffeur voertuiginformatie, waarbij het scherm aan zijn wensen kan worden aangepast. Met een geavanceerde ADAS-interface (Advanced Driver-Assistance System) en volledig infotainment-integratie, wordt informatie duidelijk gepresenteerd, waardoor de cognitieve belasting van de chauffeur wordt verminderd. Gloednieuwe, volledig herconfigureerbare infotainmentdisplays van 10 of 7 inch plaatsen media en andere belangrijke bedieningselementen binnen de vingertoppen van de chauffeur. Het responsieve scherm biedt onderdak aan alles, van klimaatregeling tot een volledig geïntegreerde Alexa-ervaring. Draadloos Apple CarPlay en Android Auto bieden toegang tot alle apps op de smartphone van de chauffeur. Met het nieuwe systeem kunnen twee telefoons tegelijkertijd via Bluetooth worden gekoppeld.

De IVECO Way-serie krijgt nu Full Level2 Advanced Driving Assistance Systems, een grote stap voor beiden op het gebied van veiligheid en rijcomfort. Het hoogste niveau van Drive Assist kan de chauffeur helpen bij langeafstandsmritten. Highway Assist helpt de chauffeur de positie in het midden van de rijstrook te houden en detecteert en corrigeert trajectafwijkingen via camera, Active Steering en hands-off-detectie. Adaptive Cruise Control Stop&Go zorgt ervoor dat een vaste snelheid wordt aangehouden, een veilige afstand wordt gehouden tot uw voorligger, ook in de file dankzij het automatisch stoppen en herstarten van het voertuig.

Bovendien wordt een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen geïntroduceerd voor de gehele Way-serie, zoals informatiesystemen voor dode hoeken en wegrijden die kwetsbare weggebruikers in de nabije en nabije omgeving beschermen, detectie van slaperigheid bij de chauffer, Intelligent Speed Assist en een Alcoholslot.

Nieuwe digitale functies en diensten ontworpen rond de bestuurder en wagenparkbeheerder

Naast de opnieuw ontworpen cabine zorgt IVECO voor de chauffeur met nieuwe en verbeterde digitale functies die het leven in de cabine veiliger en productiever maken. Een gloednieuwe Driver’s Health-service houdt hun vitale functies in de gaten en combineert deze met gegevens die door de ADAS van het voertuig worden gegenereerd om plotselinge gezondheidsproblemen te voorkomen en de chauffeur te beschermen en bij te dragen aan de verkeersveiligheid.

Het Professional Safety Report is geüpgraded, waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwe ADAS om geavanceerdere automatische rapporten te bieden om de chauffeur te helpen veilig op de weg te zijn. De stem van IVECO Driver Pal reisgenoot is nu volledig geïntegreerd in het infotainmentsysteem om een naadloze ervaring te bieden en het mogelijk te maken voor de bestuurder om zijn stem te gebruiken om functies te beheren. De Easy Way-app is geüpgraded met tijdbesparende, productiviteitsverhogende functies, zoals de digitale checklist, afstandsbedieningen en een interactieve gebruikershandleiding.

De connectiviteit van de IVECO S-Way heeft ook nieuwe functionaliteiten voor de wagenparkbeheerder ontgrendeld. Het IVECO ON klantenportaal is uitgegroeid tot een connectiviteitscentrum, waar ze hun gegevens kunnen monitoren en voertuigen kunnen beheren, en stroomlijnt de administratie van hun bedrijf. Nieuwe afstandsbedieningen toegankelijk via de IVECO ON-portal stelt hen in staat om op afstand een aantal voertuiginstellingen te bedienen, zodat de IVECO S-Way altijd beschikbaar is en er efficiënt en veilig gereden wordt. De Advanced Predictive Diagnostics-service gebruikt nieuwe algoritmen om de toestand van het voertuig en de resterende levensduur van de complexe componenten ervan, zoals het nabehandelingssysteem, te monitoren.