Clicky


Fake vervoerder en bijrijder aangehouden, vrachtwagen in beslag genomen

Fake vervoerder en bijrijder aangehouden, vrachtwagen in beslag genomen
16-11-2023 11:41 | Criminaliteit | auteur Redactie

HEIJNENOORD - Een mooie samenwerking tussen expertisebureaus EVH Surveys en TT Experts heeft donderdagochtend geresulteerd in de aanhouding van een verdachte bij een poging tot diefstal.

Dit nadat dinsdag informatie binnenkwam over iemand die zich frauduleus (onder andere met valse papieren) voordeed als een bestaande vervoerder en reageerde op een aangeboden lading op een vrachtplatform.

Er is hierop in overleg opdracht gegeven voor het laden van een niet bestaande vracht bij een bedrijf in Heijnenoord. Dienst infra van de landelijke eenheid van de politie was vooraf geïnformeerd en stond stand-by.

Vanaf donderdagochtend vroeg waren twee experts van EVH Surveys en TT Experts bij het bedrijf aanwezig om de frauduleuze vervoerder op te wachten. Die meldde zich al snel waarop de politie ter plaatse kwam om het voertuig, de chauffeur en de bijrijder te controleren.

Het voertuig bleek te zijn overgespoten, was voorzien van valse platen en het VIN-nummer was onleesbaar. Reden voor de politie om het voertuig in beslag te nemen. In het voertuig werden naast de originele platen nog een aantal andere valse platen gevonden en de chauffeur bleek een vals ID-bewijs bij zich te dragen. De chauffeur is hierop aangehouden.

Het bedrijf in Heijnenoord heeft verder niets met deze poging tot diefstal te maken.