Clicky


Maandag kans op sneeuw, vooral in het noordoosten

Maandag kans op sneeuw, vooral in het noordoosten
26-11-2023 12:01 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Het kan na het weekend weer gaan sneeuwen in Nederland. Volgens Weeronline kan zich in de loop van maandagochtend een sneeuwdek van enkele centimeters vormen, vooral in het noordoosten van het land.

De komende 24 uur wordt het kletsnat, vrijwel overal valt meer dan 20 millimeter neerslag. Doordat de wind maandagochtend draait, trekt koudere lucht het land binnen en gaat de neerslag steeds vaker over in natte sneeuw. Als er genoeg neerslag valt kan zich in de loop van de ochtend een sneeuwdek vormen in een strook over het noordoosten van het land. De sneeuw kan makkelijk blijven liggen op grasvelden, auto's en tuintafels. Op de weg duurt dat wat langer.

In de loop van de middag en avond trekt de neerslag richting het zuidoosten. Daardoor kunnen ook het midden en zuidoosten van het land met (natte) sneeuw te maken krijgen. Maar of het daar ook tot een sneeuwdek komt is nog onzeker. In de avond en nacht naar dinsdag daalt het kwik vooral landinwaarts tot net onder nul.

Voorlopig blijft het licht winterse weer aanhouden. Volgens Weeronline is dinsdagavond opnieuw kans op winterse buien en ook donderdag en vrijdag is kans op sneeuw. Overdag is het vaak een aantal graden boven nul, 's nachts vriest het op veel plaatsen.