Clicky


Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken
28-11-2023 12:04 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA/RTR

BERLIJN - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

Een 71-jarige man verloor maandagavond in de deelstaat Baden-Württemberg de controle over het stuur en reed in op een tegenligger. In de deelstaat Rijnland-Palts verongelukte een 54-jarige bestuurder. De sneeuwval veroorzaakt ook problemen op wegen in onder meer de regio Berlijn en de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. Op meerdere plekken valt het openbaar vervoer uit of zijn er vertragingen.

In een westelijk district in de deelstaat Hessen kwamen maandag honderd mensen op de weg vast te zitten. Zij werden door de autoriteiten uit hun auto's gehaald en naar onder meer hotels gebracht. De lokale autoriteiten daar zeggen dat mensen dinsdag het beste thuis kunnen blijven. In Wiesbaden moesten 55 personen noodgedwongen de nacht doorbrengen op een school. Onder hen waren 27 leerlingen.

De Duitse meteorologische dienst verwacht dat het dinsdag opnieuw zal sneeuwen in een groot deel van Duitsland en dat de weersomstandigheden de komende dagen niet veel veranderen. Voor bijna heel Duitsland gelden momenteel weerswaarschuwingen, met name voor gladheid. Volgens de krant Berliner Morgenpost zal dinsdag in Berlijn ongeveer 5 centimeter sneeuw op de grond blijven liggen.