Clicky


Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit
03-12-2023 18:59 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HOUTEN - [update 21:09 uur] In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

Tot dusverre is de meeste sneeuw in het zuidoosten van het land gevallen en er ligt daar een laagje sneeuw van 1 tot 3 centimeter. In de Limburgse heuvels heeft zich inmiddels een sneeuwdek gevormd van 3 tot 5 centimeter, aldus Weeronline.

In het zuidwesten viel hoofdzakelijk natte sneeuw en werd het slechts lokaal een beetje wit. In Zeeland wordt het droog en stijgt de temperatuur boven nul waardoor de dooi inzet. Ook in Zuid-Limburg is het alweer droog en kan de sneeuw de komende uren gaan smelten.

Aan het eind van de avond bereikt de sneeuw het noordoosten van het land. In Groningen sneeuwt het pas aan het einde van de avond. In Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kan de komende uren 1 tot 3 centimeter vallen, maar aan zee valt de sneeuwval tegen. "In het noorden en noordoosten gaat de sneeuwval nog door tot in de nacht en is de kans groot om morgen wakker te worden in een witte wereld", aldus Weeronline.

Rijkswaterstaat meldt even voor 19.30 uur dat op verschillende plekken wegen langzaam wit worden. "Vooral in Limburg en Noord-Brabant past het verkeer momenteel de snelheid aan. Er zijn nog geen (grote) incidenten geweest op de rijkswegen. Blijf de komende uren alert als je de weg op gaat", aldus RWS. Volgens de ANWB staan er nergens files door de sneeuwval.