Clicky


WDH neemt distributie in Noord Nederland over van Nedcargo

WDH neemt distributie in Noord Nederland over van Nedcargo
13-12-2023 17:14 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

OOSTERWOLDE - [update do 13:20 uur] WDH Transport, een snelgroeiend transportbedrijf uit Oosterwolde, kondigt met trots aan dat het per 1 januari 2024 de fijnmazige distributieactiviteiten in Noord Nederland van Nedcargo overneemt. Deze strategische overname betreft tien vrachtwagens en evenveel ervaren chauffeurs.

De fijnmazige distributietak van Nedcargo, voorheen bekend als Bulstra, ontstond uit de eerdere overname van Bulstra door Portena in Heerenveen in 2016. Portena werd op zijn beurt in 2021 overgenomen door Nedcargo. Voor Nedcargo betekende deze distributietransportactiviteit echter een afwijkende focus, en daarom heeft het besloten deze tak af te stoten.

WDH Transport, opgericht in 2018, is een jong en dynamisch bedrijf met een toewijding voor 'Wij Doen Het'. Sinds de oprichting met slechts twee vrachtwagens in 2018, heeft het bedrijf zich snel ontwikkeld tot een onderneming met 32 medewerkers en een vloot van 21 eigen vrachtwagens. Met deze overname zal WDH Transport tien extra vrachtwagens en ervaren chauffeurs verwelkomen, wat een significante groeifase voor het bedrijf betekent.

Martin Eisen, directeur van WDH Transport, benadrukt: "Deze overname past perfect bij onze bedrijfsactiviteiten, en we zijn verheugd over de positieve reacties van onze klanten. Hoewel we groeien, blijven we een compacte organisatie met korte communicatielijnen, iets wat hoog wordt gewaardeerd in de markt."

De directie van WDH Transport bestaat naast Martin Eisen uit Klaas Peter Mulder en Marcel van Straaten, alle drie met uitgebreide ervaring in de transport- en distributiesector.

WDH Transport is gespecialiseerd in 24-uurs leveringen in Nederland en België, biedt opslagfaciliteiten en orderpicking services, en exploiteert een eigen warehouse van 4000 vierkante meter in Oosterwolde. Naast fijnmazige distributie is het bedrijf ook actief in de nationale en internationale trailerladingen.

Het bedrijf staat momenteel voor verdere groei met de aankoop van drie nieuwe vrachtwagens, waaronder een MAN TGM en twee Scania P250 bakwagens. De naam 'WDH' wordt niet alleen onze bedrijfsnaam, maar tevens ons motto, wat we nu in praktijk brengen met de overname van de fijnmazige distributieactiviteiten in Noord-Nederland.