Clicky


Deutsche Bahn start verkoopproces van DB Schenker

Deutsche Bahn start verkoopproces van DB Schenker
19-12-2023 12:07 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BERLIJN - Deutsche Bahn AG heeft het verkoopproces gestart voor haar logistieke dochteronderneming DB Schenker. De DB Groep heeft vandaag, dinsdag 19 december 2023, een officiële aankondiging gedaan waarin een open proces voor de verkoop van de aandelen wordt opgestart. Voorwaarde voor een verkoop is dat deze in alle opzichten duidelijke economische voordelen voor Deutsche Bahn moet opleveren.

De internationale logistieke markt biedt uitstekende perspectieven voor groei op de langere termijn. Als een van de vier grootste logistieke bedrijven ter wereld heeft DB Schenker een solide positie op de markt. DB Schenker heeft door de jaren heen een zeer positieve bijdrage geleverd aan de economische groei van de DB Groep. De DB-dochter zal echter meer kapitaal en flexibiliteit nodig hebben voor haar eigen groei.

De DB Groep behoudt alle opbrengsten uit een verkoop, waarvan een groot deel zal worden gebruikt om de schulden terug te dringen. Deutsche Bahn heeft de verkoop van een aantal van haar bedrijfsonderdelen op buitenlandse markten al afgerond of contractueel overeengekomen en zou een nieuwe grote stap zetten door DB Schenker eveneens los te laten.

In december 2022 heeft de Raad van Commissarissen van Deutsche Bahn AG de directie van DB de taak gegeven om de zaak te onderzoeken en een mogelijke verkoop van alle aandelen in DB Schenker voor te bereiden. Het uiteindelijke besluit over de verkoop van DB Schenker zal gebaseerd zijn op een afzonderlijk besluit dat aan het einde van het verkoopproces door de Raad van Commissarissen van Deutsche Bahn AG wordt aangenomen. Het proces is tevens onderhevig aan de algemene ontwikkelingen op de kapitaalmarkt.

Vergeleken met zijn concurrenten heeft DB Schenker een sterke positie in alle relevante industriële sectoren – land-, lucht- en zeevracht – en in uitgebreide en gespecialiseerde logistieke oplossingen. Met zo'n 76.600 medewerkers op ruim 1.850 locaties in meer dan 130 landen is het bedrijf een van 's werelds toonaangevende logistieke dienstverleners.