Clicky


Met toetreding North Sea Port gebruiken nu alle Nederlandse en Belgische zeehavens Routescanner

Met toetreding North Sea Port gebruiken nu alle Nederlandse en Belgische zeehavens Routescanner
21-12-2023 10:19 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Ook North Sea Port is gestart om online zijn containerverbindingen te visualiseren via Routescanner. Daarmee maken alle Nederlandse en Belgische zeehavens gebruik van Routescanner om via Direct Connections inzicht te geven in hun verbondenheid wereldwijd.

Routescanner is een online routeplanner voor containers. Met als missie om de wereldwijde supply chain efficienter en duurzamer te maken, laat het platform niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame op basis van CO2-emissies.

Na Port of Antwerp-Bruges, Port of Rotterdam, Port of Amsterdam en Port of Moerdijk heeft nu ook North Sea Port zich aangesloten. Daarnaast gebruiken ook binnenhavens als Limburg (LIOF), MCA Brabant en Overijssel de netwerkvisualisatie als marketingtool. Het Routescanner netwerk stopt overigens niet bij de grenzen van Nederland en België. Ook havens als Duisport, JadeweserPort, Gothenburg, Strasbourg en Sohar promoten hun containernetwerk via Routescanner op hun websites.

De toevoeging van North Sea Port resulteert in verhoogde transparantie in de wereldwijde logistiek. Op deze manier kunnen gebruikers van over de hele wereld eenvoudig actuele vaar- en rijschema’s bekijken en de voor hen meest geschikte route plannen via hun voorkeurshaven.

Hoge nauwkeurigheid en duurzaamheid

Peter Van Parys, Chief Operating Officer bij North Sea Port over de samenwerking: “Deelname aan Routescanner biedt de benodigde transparantie met betrekking tot intermodale verbindingen voor klanten van North Sea Port. Dit wordt gerealiseerd door de wereldwijde dekking en up-to-date dienstregelingsgegevens die Routescanner biedt. In deze onderling verbonden wereldwijde supply chain, waar tijd en informatie van essentieel belang zijn, stelt Routescanner onze klanten in staat om met hoge nauwkeurigheid en duurzaamheid door het complexe web van logistiek te navigeren."

Efficiëntie wereldwijde supply chain

Deze mijlpaal illustreert de voortdurende ontwikkeling in de logistieke sector en het belang van samenwerking in het visualiseren van alle containernetwerken. Ruud van Dijk, Commercial Director bij Routescanner, over de aansluiting van North Sea Port: “Routescanner heeft vanaf haar lancering gestaan voor brede samenwerking. We zijn trots North Sea Port als volgende aangesloten partner te helpen haar netwerk digitaal te promoten en daarmee samenwerking verder te stimuleren.”

Routescanner is een online routeplanner voor containers. Met als missie om de wereldwijde supply chain efficienter en duurzamer te maken, laat het platform niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame op basis van CO2-emissies. Deze berekeningen zijn geaccrediteerd door de Global Logistics Emission Council.

Verladers en expediteurs uit de hele wereld gebruiken het online containertransport platform om te zoeken naar de meest efficiënte en duurzame routes. Naast grote deepsea operators delen ook zo goed als alle binnenvaart, spoor en shortsea operators binnen en buiten Europa hun commerciële vaar- en rijschema’s met het platform. Routescanner heeft inmiddels meer dan 225 aangesloten partners. Dagelijks verwerkt Routescanner meer dan 950.000 schema’s en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Routescanner is opgericht in 2021 en gevestigd in Rotterdam.