Clicky


DACHSER neemt Zweedse Frigoscandia AB over

DACHSER neemt Zweedse Frigoscandia AB over
21-12-2023 12:28 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

KEMPTEN - DACHSER heeft Frigoscandia AB, de toonaangevende fullserviceprovider op het gebied van temperatuurgecontroleerde en diepvriesvoedsellogistiek in de Scandinavische regio, met hoofdkantoor in Helsingborg, Zweden, overgenomen. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteiten.

DACHSER neemt Frigoscandia AB over van Mutares SE & Co.KGaA, een private equity-investeerder, om de geografische dekking van het European Food Network verder te versterken. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond.

Het personeelsbestand van Frigoscandia, dat 1.300 medewerkers telt, is voornamelijk gevestigd in Zweden, maar ook in Denemarken, Noorwegen, Finland en Nederland, en zal een omzet van 300 miljoen euro genereren in 2023. Het bedrijf, opgericht in 1948, is nu de toonaangevende fullserviceleverancier op het gebied van zowel temperatuurgecontroleerde als diepvrieslogistiek in de Scandinavische regio.

De opname van Frigoscandia als partner in het European Food Network in 2019 onderstreept het kwaliteitsleiderschap van het bedrijf op het gebied van voedsellogistiek in de strategisch belangrijke Noord-Europese markten. In de loop van dit partnerschap hebben beide bedrijven een betrouwbare samenwerking opgebouwd die hun sterke culturele fit weerspiegelt.

Na voltooiing van de transactie zal Frigoscandia volledig worden geïntegreerd in het DACHSER Food Logistics Network. Het zal met ingang van 1 januari 2024 rapporteren aan Alexander Tonn, COO Road Logistics en Managing Director van DACHSER Food Logistics.

De CEO van Frigoscandia, Peter Haveneth, zal het bedrijf blijven leiden samen met zijn bewezen en succesvolle managementteam.

De overname van Frigoscandia heeft geen impact op het European Food Network in Denemarken, dat gedekt zal blijven door de bewezen diensten van de Deense logistieke dienstverlener HP Therkelsen. Ook de setting voor Nederland in het European Food Network met Müller Fresh Foods Logistics blijft onveranderd.

De overname van Frigoscandia door DACHSER levert een zeer complementaire opzet op voor beide organisaties, aangezien de Food Logistics-businesslijn van DACHSER momenteel geen eigen aanwezigheid heeft in Zweden, Noorwegen of Finland. Bijgevolg zal de transactie niet resulteren in dubbele structuren en zullen alle werknemers van Frigoscandia AB na voltooiing van de overname worden overgedragen aan DACHSER.