Clicky


ANWB: omleiding door demonstratie op A10 in Amsterdam

ANWB: omleiding door demonstratie op A10 in Amsterdam
30-12-2023 12:59 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Doordat demonstranten van Extinction Rebellion een stuk van de A10 in Amsterdam blokkeren, is de snelweg dicht vanaf knooppunt De Nieuwe Meer en Amsterdam Oud-Zuid, meldt de ANWB. Verkeer wordt omgeleid via de A9.

Ook verkeer dat vanaf de Coentunnel de A10 op wil rijden wordt omgeleid. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie meldt dat verkeer richting knooppunt Amstel ook kan omrijden via de A4, de A9 en de A2.

De blokkade is ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor op de Zuidas. XR zegt niet weg te gaan van de snelweg voordat de ING stopt "met het financieren van klimaatontwrichting".

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft de blokkade verboden. De gemeente noemt de snelweg als demonstratielocatie "onverantwoord". Ze had een locatie aangewezen voor de actie op de Amstelveenseweg.

De demonstranten hadden zich voorafgaand aan de actie op het talud langs de snelweg verzameld. Ze hebben vlaggen en protestborden bij zich. Ook worden er leuzen gezongen, zoals "Wij zijn het zat, de A10 plat" en "ING fossielvrij".