Clicky


Mannen van Eurol Rally Sport: 'We zijn allemaal enorm gemotiveerd'

Mannen van Eurol Rally Sport: 'We zijn allemaal enorm gemotiveerd'
04-01-2024 10:09 | Algemeen | auteur Redactie

ALULA - "We hebben een geslaagde testdag gehad. We zijn allemaal klaar voor de proloog van vrijdag. Het hele team is super gemotiveerd en wat ons betreft mag het beginnen."

Mitchel van den Brink kijkt met genoegen terug op de shakedown van vandaag in Saudi-Arabië. In de omgeving van het bivak in Alula werden de Iveco-trucks in twee sessies aan een laatste test onderworpen.

"We hebben de dempers afgesteld en een stuk op navigatie gereden zoals we tijdens de rally doen. De auto voelt goed, de samenwerking is uitstekend. We zijn er klaar voor", aldus Mitchel.

'Vooral veel gecoupeerd'

Martin van den Brink en zijn manschappen Jan van der Vaet en Richard Mouw maakten tijdens de shakedown van de gelegenheid gebruik om,volgens Martin, vooral veel te couperen. Ja, we hebben vandaag veel gecoupeerd."

Met een Belgische navigator aan boord wordt de woordenschat van Van den Brink senior de komende weken ongetwijfeld verdubbeld.

Naast het oefenen op het afbuigen of zo kort mogelijk afsnijden van bochten in het parcours heeft de formatie ook de set-up van de Iveco T-Way op orde gekregen. "De vering is goed. We hebben eigenlijk alles op de rit en zijn klaar voor de laatste verplichtingen. Morgen volgt de administratieve keuring en de laatste keuring van de trucks. We kunnen ontspannen naar de start toeleven."

Dat gevoel heeft ook Mitchel, die met Moises Torrallardona en Jarno van de Pol vandaag in de Iveco Powerstar de puntjes op de i heeft gezet. "We hebben er vooral heel veel zin in. Het volledige team heeft vandaag zijn uiterste best gedaan. De truck staat er picobello bij. Iedereen is super gemotiveerd en we zijn echt één team. Daar ben ik heel blij en dat geeft ons allemaal een goed gevoel", aldus Mitchel, die waarschijnlijk vanavond als laatste vertrok bij de algemene briefing in het bivak van Alula om daarna alsnog het ‘thuisfront’ op de hoogte te brengen van de activiteiten van de afgelopen dag.