Clicky


Naam van MAHA Transport misbruikt voor meerdere ladingdiefstallen

Naam van MAHA Transport misbruikt voor meerdere ladingdiefstallen
09-01-2024 17:44 | Gestolen/Vermist | auteur Redactie

LEIDEN - Onder de naam van MAHA Transport uit Leiden zijn in december meerdere ladingen gestolen. Het gaat onder andere om de diefstal van gereedschappen, wijn en elektronica.

Door eerder op slinkse wijze de nodige papieren afhandig te maken lukte het de persoon/personen achter de diefstallen om een account aan te maken op vrachtplatform Teleroute.

Vanaf dit account is op meerdere vrachtadvertenties gereageerd en ondanks diverse checks (documenten/e-mailaccount en telefoonnummer) door de gedupeerde bleek men achteraf toch niet met de echte MAHA Transport te maken te hebben.

MAHA Transport zelf is niet actief op enig vrachtplatform en liet in een reactie weten erg geschrokken te zijn. Zij hebben aangifte gedaan van identiteitsfraude.

TT Experts is als expertisebureau gespecialiseerd in onder andere het onderzoek naar fake-carrier fraude en heeft ondertussen vier diefstallen die aan deze zaak gelinkt zijn in onderzoek.

Hierbij zijn diverse camerabeelden verzameld van de gebruikte trekker/oplegger en chauffeur.

 

Het gezicht van de Nederlandssprekende chauffeur die op 18 december heeft geladen in Etten-Leur is (voor nu) onherkenbaar gemaakt omdat de rol van de chauffeur nog niet helemaal duidelijk is.

Bent of herkent u de chauffeur of heeft u andere informatie over deze zaak kunt u dat melden via de TT-Tiplijn op 06-51071673 of info@ttexperts.nl.