Clicky


Duitse A1 richting Bremen urenlang afgesloten nadat Nederlandse vrachtwagen van de weg raakt

Duitse A1 richting Bremen urenlang afgesloten nadat Nederlandse vrachtwagen van de weg raakt [+foto]
16-01-2024 12:10 | Ongevallen | auteur Redactie

CAPPELN - Omdat de chauffeur van een trekker met oplegger met onaangepaste snelheid over een besneeuwde weg reed, veroorzaakte hij maandagavond rond 21.50 uur een ongeval op de Duitse A1 in de omgeving van Cappeln. Om de trekker met oplegger te bergen moest een urenlange afsluiting van de rijbaan richting Bremen worden ingesteld.

De 42-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur was van plan een auto, die langzamer reed op de rechterrijstrook, in te halen tussen knooppunt Vechta en Cloppenburg.

Tijdens het inhalen verloor de 42-jarige chauffeur echter de controle over zijn voertuig op de deels besneeuwde weg. De trekker met oplegger begon te slippen, draaide om zijn eigen as en kwam tegen de rijrichting in op de vluchtstrook tot stilstand.

De chauffeur bleef ongedeerd.

Omdat de trekker met oplegger vastzat in de buitenste vangrail, moest de weg richting Bremen worden afgesloten voor de omvangrijke bergingswerkzaamheden.

Rond 04.00 uur dinsdaochtend waren de bergingswerkzaamheden afgerond en werd de afsluiting opgeheven.

De ongevalschade aan de trekker met oplegger, beladen met 14 ton stukgoed, wordt door de politie geschat op zo'n 70.000 euro.

Er werd een procedure gestart tegen de veroorzaker van het ongeval en er werd een borgsom opgelegd, meldt de politie dinsdaochtend.