Clicky


Verkeer Limburg rijdt hooguit 30 kilometer per uur door sneeuw

Verkeer Limburg rijdt hooguit 30 kilometer per uur door sneeuw
17-01-2024 14:48 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Het winterse weer zorgt voor problemen op alle wegen in Limburg. De rest van de woensdag zal het verkeer "niet harder dan 30 kilometer per uur" kunnen rijden door de sneeuw die er valt, aldus een ANWB-woordvoerder. Er ontstaan files en de moeilijke rij-omstandigheden leiden tot botsingen, melden verschillende diensten.

Op de A2 in de richting van Maastricht is een file ontstaan, net als op de A76 naar Geleen, meldt Rijkswaterstaat. Volgens de ANWB-woordvoerder wordt ook op de andere snelweg A79 in "de driehoek Maastricht, Heerlen en Geleen, maar ook noordelijker, heel langzaam gereden" en zijn er veel vertragingen. Volgens hem kunnen later op de dag ook ten zuiden van Eindhoven problemen ontstaan, aangezien het KNMI ook daar sneeuw heeft voorspeld.

Door een botsing bij Urmond is in noordelijke richting een deel van de rijstroken op de A2 afgesloten, er is nog een rijbaan open. Volgens de politie is dit niet de enige aanrijding in de provincie door de gladheid en dus roept ze op afstand te houden en op de snelheid te letten.

Op industrieterrein Chemelot mogen geen vrachtwagens met gevaarlijke stoffen meer rijden door de sneeuw en gladheid. Die preventieve maatregel geldt tot nader order met het oog op de voorspelde extreme weersomstandigheden, zo valt te lezen op de site van Chemelot.

Weeronline voorspelt dat woensdag in het grootste deel van Limburg 5 tot 10 centimeter sneeuw valt, in de heuvels kan dit zelfs 15 centimeter worden. Daarnaast kan er 1 tot 2 centimeter vallen in Noord-Brabant, reden voor het KNMI om in de twee provincies te waarschuwen met code geel. In het uiterste noorden kan lokaal nog een (natte) sneeuwbui vallen met gladheid tot gevolg.