Clicky


REMIE bezorgt met Scania PHEV emissievrij in Bredase binnenstad

REMIE bezorgt met Scania PHEV emissievrij in Bredase binnenstad
25-01-2024 11:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - REMIE beschikt sinds kort over een Scania R 360B6x2*4NB PHEV, compleet met autolaadkraan en open laadbak. De aanschaf komt voort uit de wens om 100% emissievrij bouwmateriaal te kunnen afleveren in binnenstedelijke gebieden. Directeur Robert Kerstens: “Tijdens onze zoektocht naar een passend voertuig kwam de Scania plug-in hybride snel bovendrijven.”

REMIE, gespecialiseerd in verticaal transport, werkt heel bewust regionaal om het milieu te ontlasten. Om de CO2-voetafdruk nog verder te verlagen werd de Plug-In Hybride-elektrische Scania met een Palfinger PK 37002 TEC7 E autolaadkraan inclusief fly-jib aangeschaft. “De hybride technologie is, kijkend naar onze werkzaamheden, op dit moment de meest ideale oplossing. Zowel het voertuig als de kraan kunnen wanneer dat nodig is volledig elektrisch aangedreven worden.”

Efficiënte combinatie

De 6x2 bakwagen combineert een zuinige 360 pk dieselmotor met een 90KWh accupakket, dat zowel regeneratief als extern opgeladen kan worden. Om het voertuig extern te laden, beschikt REMIE over een laadpunt op eigen terrein. “Maar de meeste winst is te behalen met het rijgedrag. De chauffeur ziet het als een uitdaging om dit spel zo efficiënt mogelijk te spelen en Scania bewaakt het proces continu om het maximale uit het voertuig te kunnen halen.”

Bij REMIE is men erg enthousiast over Scania’s Connected services, waarmee op basis van zowel geografische zones als tijdschema's volledig geautomatiseerd geschakeld kan worden tussen de verbrandingsmotor en elektrisch rijden. De chauffeur hoeft hier niets voor te doen. Zodra hij de Bredase binnenstad in rijdt, schakelt het voertuig automatisch over.

Van alle gemakken voorzien

Het drie-assige voertuig met een R-dagcabine met hoog dak werd door Scania zeer compleet afgeleverd. Om het de chauffeur tijdens zijn werk zo comfortabel mogelijk te maken is de R-serie met onder andere lederen bekleding, standairco, koffiezetapparaat en camerasysteem van alle gemakken voorzien.

De Scania in de voor REMIE kenmerkende oranje kleur werd opgebouwd door VDA Konstruktie uit Zoeterwoude. Neggers Reclame in Etten-Leur verzorgde de bestikkering waarbij speciale aandacht uitging naar het Scania logo op de voorzijde van de cabine dat REMIE bewust groen liet maken als verwijzing naar het duurzame karakter van het voertuig.

Gebaseerd op de decennialange positieve samenwerking tussen beide bedrijven is het merk Scania al meer dan twintig jaar ruim vertegenwoordigd bij REMIE. “De lijntjes zijn kort en we kunnen met elkaar lezen en schrijven. Voor een autolaadkraan heb je een sterk chassis nodig en een merk dat bekend is met deze materie. Dan kom je al snel bij Scania uit.”

Specialist in verticale transportdiensten

Het Bredase REMIE Transport & Kraanverhuur heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 45 jaar geleden toen de interesse in verticaal transport begon met een impulsieve aankoop van een tweedehands kraan. Inmiddels is het bedrijf met 25 medewerkers en een vloot van 21 autolaadkranen, hijskranen en torenkranen uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder in verticale transportdiensten in de regio Breda. De betrokkenheid van de medewerkers naar het bedrijf toe is opmerkelijk. De eerste kraanmachinist is nog altijd in dienst en zelfs mede-eigenaar geworden.