Clicky


Maersk noemt het eerste schip van zijn methanolvloot 'Ane Maersk'

Maersk noemt het eerste schip van zijn methanolvloot 'Ane Maersk'
26-01-2024 11:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ULSAN, Zuid-Korea - 's Werelds eerste grote containerschip met methanol is tijdens een ceremonie op de scheepswerf van HD Hyundai Heavy Industries (HD HHI) in Ulsan, Zuid-Korea, "Ane Mærsk" genoemd. Het schip is vernoemd naar Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, de voorzitter van de AP Moller Foundation en AP Moller Holding. Ane's oudste kleindochter diende als meter en doopte het schip door een champagnefles over de boeg te breken.

“Ane Mærsk” is het eerste van Maersk's 18 grote methanolschepen, die tussen 2024 en 2025 zullen worden opgeleverd. Het is het tweede methanolcontainerschip ter wereld.

Begin februari zal het in dienst worden genomen op de AE7-lijn die Azië en Europa verbindt, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de toewijding van het bedrijf aan baanbrekende verzendoplossingen met lage uitstoot. De schepen in de nieuwe serie hebben een uniek innovatief ontwerp in de sector, waarbij de brug en de accommodatie helemaal aan de voorkant van het schip zijn geplaatst, wat een brandstofefficiënte werking garandeert.

"Deze serie schepen zal een transformerende impact hebben op onze ambitie om vooruitgang te boeken op het gebied van onze toonaangevende klimaatambities. Het is een visueel en operationeel bewijs van onze inzet voor een duurzamere industrie. Met “Ane Mærsk” en haar zusterschepen breiden we ons aanbod uit naar het groeiende aantal bedrijven dat de uitstoot van hun toeleveringsketens wil verminderen", ZEGT Vincent Clerk, CEO van AP Moller-Maersk.

“Ane Mærsk” zal haar eerste reis beginnen op groenE methanol en Maersk blijft ijverig werken aan sourcing- en bunkeroplossingen voor de periode 2024-2025 voor zijn op methanol werkende schepenvloot.