Clicky


CEVA Logistics verlengt samenwerking met Scuderia Ferrari tijdens GP-evenementen

CEVA Logistics verlengt samenwerking met Scuderia Ferrari tijdens GP-evenementen
31-01-2024 16:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MARSEILLE - CEVA Logistics, een dochteronderneming van de CMA CGM Group, heeft een nieuwe meerjarige overeenkomst getekend om alle logistieke diensten te blijven leveren voor de auto's en uitrusting van Scuderia Ferrari tijdens Grand Prix-evenementen, evenals voor GT-races en Ferrari Challenge-evenementen.

Deze uitbreiding markeert de versterking van de relatie en het wederzijdse vertrouwen tussen twee gerenommeerde merken in de wereld van autosport en logistiek.

Als teampartner van Scuderia Ferrari zal het CEVA Logistics-logo blijven staan ​​op de nieuwe eenzitter van Scuderia Ferrari uit 2024, op de voertuigen van het team en op de uitrusting en kleding van de coureurs en het raceteam. De nieuwe eenzitter voor 2024 van Scuderia Ferrari wordt op 13 februari onthuld.

Naast de merkbekendheid in het Formule 1 Wereldkampioenschap zal CEVA Logistics zichtbaar zijn in andere series, zoals de GT Ferrari Challenge.

Scuderia Ferrari heeft sinds 1950 deelgenomen aan elke editie van het Formule 1 Wereldkampioenschap en is houder van het record voor de meeste Grand Prix-overwinningen, met 243 overwinningen en 16 constructeurswereldkampioenschappen. CEVA Logistics blijft haar internationale positionering versterken als onderdeel van haar doel om één van de top 5 logistieke spelers ter wereld te worden.

Het Formule 1 Wereldkampioenschap blijft groeien in termen van media-aandacht, trekt jaarlijks honderden miljoenen tv-kijkers en handhaaft zijn vooruitgang op de belangrijkste autosportmarkten, namelijk Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Zuid-Korea en Spanje, Groot-Brittannië en de VS. Met de toename van het aantal Grand Prix per seizoen en de terugkeer van de Chinese etappe in 2024 versterkt en consolideert de Formule 1 zijn wereldwijde aanwezigheid.

Sinds 2022 heeft CEVA Logistics zijn expertise en innovatievermogen ingezet door al zijn wereldwijde logistieke middelen ter beschikking te stellen van Scuderia Ferrari. Dankzij haar behendigheid en expertise heeft CEVA materieel over de hele wereld vervoerd binnen de tijdslimieten die nodig zijn om het soepele verloop van het Scuderia Ferrari-raceseizoen te garanderen. Als resultaat van het vertrouwen in haar netwerk van wereldklasse om het weg-, zee-, lucht- en spoorvervoer te garanderen, is CEVA klaar voor het Formule 1 Wereldkampioenschap 2024, dat wereldwijd 24 evenementen zal omvatten, beginnend op 2 maart in Bahrein en eindigend op 8 december in Abu Dhabi.

Het koolstofvrij maken blijft een grote uitdaging en een uitgesproken doelstelling voor beide bedrijven. Als onderdeel van de CMA CGM Group zet CEVA Logistics zich in voor de bescherming van het milieu, en de Groep streeft ernaar om tegen 2050 Net Zero Carbon te bereiken. Als onderdeel van haar acties biedt CEVA haar klanten alternatieve brandstofopties, waaronder biobrandstof en vloeibaar aardgas (LNG) en biomethaan voor zeetransport, duurzame brandstoffen voor luchttransport en biobrandstoffen of elektrische voertuigen voor landtransport.

In 2023 demonstreerde CEVA Logistics ook zijn innovatievermogen door een eerste spoorvervoerdienst ter wereld te organiseren om het materieel van Scuderia Ferrari te leveren tussen drie Noord-Amerikaanse Grand Prix, waardoor de CO2-voetafdruk met 90 procent werd verminderd in vergelijking met luchtvervoer en met 32 ​​procent in vergelijking met wegvervoer alleen. Al deze initiatieven dragen bij aan het engagement van de Formule 1 voor duurzame ontwikkeling.