Clicky


Vakbond luchtverkeersleiders Japan wil personeelsuitbreiding na crash

Vakbond luchtverkeersleiders Japan wil personeelsuitbreiding na crash
07-02-2024 09:32 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TOKIO - Een vakbond die de luchtverkeersleiders in Japan vertegenwoordigt, heeft opgeroepen tot een "aanzienlijke uitbreiding" van het personeelsbestand om de veiligheid van de operaties op luchthavens te verbeteren. Deze oproep komt na de dodelijke crash op de luchthaven Haneda in Tokio vorige maand.

In de verklaring die dinsdag werd uitgegeven door de voorzitter van het uitvoerend comité van de vakbond, Masato Yamazaki, werd niet gezegd dat personeelsproblemen hebben bijgedragen aan de crash van 2 januari tussen een vliegtuig van Japan Airlines (JAL) en een kustwachtvliegtuig.

Wel zei Yamazaki dat verzoeken tot extra personeel voor de luchtverkeersleiding in Japan slechts gedeeltelijk zijn goedgekeurd, ondanks de toegenomen werkdruk. "Dit is niet genoeg om echte veiligheid te bewerkstelligen", zei hij.

Er loopt een onderzoek naar de botsing op de landingsbaan van de derde drukste luchthaven ter wereld. Alle 379 passagiers en bemanningsleden van het Airbus A350-passagiersvliegtuig overleefden de crash. Vijf van de zes inzittenden van het kustwachtvliegtuig kwamen om het leven.