Clicky


Politie slaat ruit vrachtwagen in om 'levenloze' vrachtwagenchauffeur te helpen

Politie slaat ruit vrachtwagen in om 'levenloze' vrachtwagenchauffeur te helpen
20-02-2024 14:50 | Buitenland | auteur Redactie

KERPEN - Om een vermoedelijk levenloze 42-jarige vrachtwagenchauffeur onmiddellijk te kunnen helpen, sloegen politieagenten maandagavond 19 februari de zijruit van een vrachtwagen in, in het Duitse Kerpen. De agenten hadden eerder de aandacht op zichzelf gevestigd door luid te schreeuwen en op de deur te bonzen. De man, die duidelijk hulp nodig had, reageerde hier niet op.

Hulpdiensten werden ingeschakeld en hebben de 42-jarige man direct onder handen genomen. Zoals meteen duidelijk werd, had de zwaar dronken man geen medische hulp nodig.

Een concrete getuige tipte eerder al het sterke vermoeden dat hij dronken was tijdens het rijden. De agenten gaven daarom opdracht bloedmonsters te nemen en namen het rijbewijs van de inmiddels verdachte in beslag.

Rond 18.30 uur meldde een kassamedewerker van een tankstation in Kerpen zich bij de politie. De getuige heeft verklaard dat hij bij een klant een sterke alcohollucht rook en de vrachtwagenchauffeur er niet van kon overtuigen zijn voertuig achter te laten. Hierdoor zou de verdachte in zijn vrachtwagen van 40 ton zijn gestapt en weggereden.

Gealarmeerde politieagenten zochten in de omgeving naar het gemelde voertuig en vonden het korte tijd later op een parkeerplaats op het industriegebied Kerpen-Türnich. Omdat er aanvankelijk geen spoor was van de beschreven bestuurder, zetten de agenten hun zoektocht voort. Uiteindelijk is de politie teruggereden naar de vrachtwagen en heeft het trekkende voertuig opnieuw geïnspecteerd. Ze herkenden nu de roerloze man onder de ruimte onder het stuur terug van de cabine.

De 42-jarige werd pas plotseling uit zijn 'slaap' gewekt door het geluid van een brekend raam. Uit een ademalcoholtest bleek een niveau van ruim 2 promille. Nadat de bloedmonsters door een arts waren afgenomen en het rijbewijs in beslag was genomen, lieten politieagenten de verdachte vrij.

De verantwoordelijke ambtenaren van de verkeerscommissaris zijn een onderzoek gestart.