Clicky


Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart

Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart
21-02-2024 19:43 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LOCHEM - [update 22:37 uur] Naar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Bij het ongeluk waar een van de bogen van de brug tijdens het takelen losraakte, vielen twee doden. Twee anderen raakten gewond. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren.

De inspecteurs van de Nederlandse Arbeidsinspectie doen zelf ook onderzoek naar wat er is gebeurd in de Gelderse gemeente.

Bouwconcern BAM, dat op de bouwplaats aan de slag was, liet eerder op de dag weten "met grote droefheid kennisgenomen" te hebben van wat er is gebeurd. Maar het bouwbedrijf wilde verder niet inhoudelijk reageren. Dit werd in laat in de avond nogmaals door een woordvoerder bevestigd. "We laten het op dit moment bij wat er eerder is gezegd."

Vorig jaar raakte BAM ook al betrokken bij een ernstig ongeluk, waarbij een medewerker om het leven kwam. Een trein botste in Voorschoten op een bouwkraan van BAM die op het spoor stond. De bestuurder van de bouwkraan overleed.

Op de bouwplaats in Lochem staan ook grote kranen van het Belgische bedrijf Aertssen. Die onderneming reageerde nog niet op vragen om commentaar.