Clicky


Transportbedrijf SGL GmbH neemt silowegtransport van levensmiddelen van Van den Bosch over

Transportbedrijf SGL GmbH neemt silowegtransport van levensmiddelen van Van den Bosch over
01-03-2024 16:29 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

SALZGITTER - Transportbedrijf SGL GmbH, gevestigd in Salzgitter, Duitsland, breidt uit met het silowegtransport van bulkgoederen voor de levensmiddelenindustrie. Logistiek dienstverlener Van den Bosch uit Erp draagt deze bedrijfsactiviteit met ingang van 1 april 2024 over aan hun strategisch partner.

Deze ontwikkeling draagt bij aan de groeivisie van het Duitse familiebedrijf dat zich specialiseert in transport- en logistieke diensten voor droge levensmiddelen.

“Waar Van den Bosch de focus heeft op de groei van internationaal transport op basis van intermodale oplossingen voor zowel droge als vloeibare levensmiddelen, groeien wij in het wegtransport. Met deze overname breiden we onze huidige activiteiten met kippers en silowagens voor de levensmiddelenindustrie uit, en is daarmee een passende aanvulling op de bestaande activiteiten. Na een intensieve samenwerking van ruim negen jaar, voelt het combineren van onze krachten als een logische stap”, aldus Harry Geraets, CEO van SGL.

SGL neemt onder andere de vloot silo-opleggers voor het levensmiddelentransport over. Daarnaast worden ook de betrokken chauffeurs en de trucks overgenomen. Geraets: “Dit versterkt niet alleen de transportcapaciteit, maar waarborgt ook de continuïteit en expertise van het team.”

Duurzame oplossingen

Van den Bosch blijft investeren in het vervoer van droge en vloeibare bulk. “Door onze focus op de groei van intermodaal transport is er de ruimte om verder te investeren in duurzame logistieke oplossingen. Het verzorgen van on-site concepten op het gebied van zowel vloeibare als droge bulk blijft daarvan een onderdeel”, licht Rico Daandels, CEO van Van den Bosch, toe.

Management buy-out

Geraets startte in 1994 de Duitse vestiging van Van den Bosch, dat sinds 2015 zelfstandig opereert onder de naam SGL GmbH. Destijds koos Van den Bosch ervoor om de kipperactiviteiten en het lokale silotransport in Duitsland over te dragen aan SGL in de vorm van een management buy-out. SGL biedt kipper en silo-transporten aan, evenals gespecialiseerde logistieke on-site oplossingen in met name Duitsland, Nederland, België en Frankrijk.