Clicky


Aanrijding met vier vrachtwagens en een camper op Duitse A1

Aanrijding met vier vrachtwagens en een camper op Duitse A1 [+foto]
06-03-2024 14:46 | Ongevallen | auteur Redactie

HAMBURG - [update 17:25 uur] Op de A1 tussen Maschen en Harburg, in de richting van Hamburg, heeft woensdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Er waren vier vrachtwagens en een camper bij het ongeval betrokken. Er raakten meerdere personen gewond.

Talloze hulpdiensten werden rond 12:20 uur naar de A1 geroepen. Volgens de Duitse politie heeft een vrachtwagenchauffeur, zonder te remmen, de camper die in een file stond te wachten aangereden en deze vervolgens onder de oplegger van een andere vrachtwagen geduwd. Twee vrachtwagens zijn vermoedelijk achterop het ongeval gereden.

De camper werd letterlijk verpletterd.

Volgens de eerste berichten van de brandweer zat de bestuurder van de camper bekneld in zijn voertuig en raakte deze ernstig gewond. De man kon na 90 minuten worden bevrijd.

Ook de chauffeur van de vrachtwagen die de camper raakte, raakte gewond.

Tijdens de reddings- en bergingswerkzaamheden heeft de politie talloze toeschouwers beboet die opvallend langzaam in tegengestelde richting reden en sommigen van hen foto's maakten met hun smartphones. Dit betrof zowel vrachtwagen- als autobestuurders.

"Deze vorm van sensatiezucht is moreel zeer verwerpelijk en gevaarlijk in het verkeer. Sommige bestuurders verlieten al onopgemerkt hun rijstrook of stopten bijna tijdens het filmen", zegt Jan Krüger, woordvoerder van de politie. "We zullen ze beboeten aan de hand van hun kenteken."