Clicky


IVECO S-WAY wint begeerde iF DESIGN AWARD 2024

IVECO S-WAY wint begeerde iF DESIGN AWARD 2024
07-03-2024 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TURIJN - De nieuwe IVECO S-Way MY24 overtuigde de prestigieuze jury met zijn dynamische uiterlijke verbeteringen en ergonomische restyling van het interieur, waarbij de bestuurder centraal staat. De IVECO S-Way MY24 heeft de felbegeerde iF DESIGN AWARD 2024 in de zeer competitieve categorie Product Design Automobiles/Vehicles gewonnen.

iF International Forum Design GmbH werd in 1953 opgericht in Duitsland en is 's werelds oudste onafhankelijke design organisatie. Met één van de grootste en belangrijkste designwedstrijden ter wereld, richt de organisatie zich op het belonen van excellentie in design en innovatie in alle denkbare disciplines.

Na een concurrentiestrijd tussen meer dan 11.000 deelnemers uit 72 landen, die allemaal hoopten het prestigieuze kwaliteitslabel te ontvangen, riep een onafhankelijke jury van 132 internationale designexperts de IVECO S-Way uit tot winnaar.

Het vernieuwde design en het gloednieuwe dashboard zijn de speerpunten van het bekroonde IVECO S-Way project, ontworpen en ontwikkeld met IVECO's sterke focus op de bestuurder. De grille – een direct herkenbaar kenmerk van deze truck – bestaat uit meerdere elementen die tezamen een breed scala aan aanpassingsopties mogelijk maken. Naast het nieuwe IVECO-logo, verkrijgbaar in mat chroom en brons, kan de grille zelf in acht verschillende stijlen en kleuren worden besteld. Hierbij zijn glanzende afwerkingen, metallic elementen en zelfs de carrosseriekleur een optie.

Het volledig aanpasbare dashboard is het resultaat van een diepgaande UX-studie en is onderverdeeld in drie segmenten, die zich onderscheiden door materialen en kleuren. De hightech bestuurderszone maximaliseert het rijplezier. Een uitnodigend en vloeiend ontworpen passagiersruimte biedt de inzittenden een echte lounge ervaring, terwijl extra centrale opbergvakken de praktische bruikbaarheid vergroten.

Belangrijke interieur-upgrades resulteren in een indrukwekkende "auto-achtige" ergonomie. Denk hierbij aan de introductie van een verbeterde zitpositie, een kleiner, meer verticaal stuurwiel en een veel bredere stuurwielverstelling.

De nieuwe S-Way biedt niet alleen een oogstrelend design, maar ook nieuwe geavanceerde functies zoals de krachtige maar efficiënte nieuwe xCursor 13 motor, verbeterde aerodynamica, state-of-the-art GPS predictive driving en nog veel meer comfort. De nieuwe functies en diensten zijn ontwikkeld om de productiviteit van bedrijven te verhogen en het leven aan boord comfortabeler, veiliger en meer verbonden te maken, waardoor dit de meest kundige IVECO Way-Range tot nu toe mag worden genoemd.

Marco Armigliato, Hoofd Industrieel Ontwerp, Iveco Group, licht toe: "We zijn erg trots op het feit dat de nieuwe IVECO S-Way is bekroond met de iF DESIGN AWARD. We zijn van mening dat deze truck de meest indrukwekkende IVECO S-Way in de geschiedenis van het model is, waarbij een sterke esthetiek wordt gecombineerd met een indrukwekkende ergonomie. Met meer aanpassingsmogelijkheden dan ooit tevoren kunnen klanten dit uiterst capabele voertuig volledig personaliseren."