Clicky


Een op de vijf transporten stilgelegd tijdens grote controle op Duitse A2

Een op de vijf transporten stilgelegd tijdens grote controle op Duitse A2 [+foto]
08-03-2024 15:13 | Controles | auteur Redactie

HANNOVER - Bij een grootschalige controle werd deze week specifiek gecontroleerd op het vrachtverkeer op de Duitse A2. De belangrijkste focus van de controle waren overtredingen ten aanzien van ladingzekering, de rij- en rusttijden en technische defecten. Eén op de vijf transporten moest worden stilgelegd, aldus de Duitse politie.

In een geval reed een 48-jarige chauffeur richting Nederland in een in Duitsland geregistreerde trekker met oplegger. De 48-jarige had al zo'n 250 kilometer afgelegd en had nog 200 kilometer te gaan. De controleurs merkten het voertuig op doordat het zeildoek van de trailer op meerdere plekken flink was opgebold.

Bij het openen van de trailer leek de lading aanvankelijk in orde; rollen stof werden in metalen kisten geladen. Bij het openen van het dekzeil vielen echter delen van de lading van de oplegger en kwam de rest van de lading geheel los. De metalen kisten werden alleen gebruikt om de lading in de buurt van de deuren vast te zetten. De chauffeur kreeg een verbod om verder te rijden en er werd een verkeersovertredingsprocedure gestart. De lading moest in verschillende geschikte voertuigen worden geladen.

In een ander geval merkten de agenten de trekker-oplegger met Poolse registratie op van een 36-jarige man. Zes van de zes banden van de trailer waren defect en moesten ter plaatse worden vervangen. Ook hier werd verder rijden verboden en werd een verkeersovertredingsprocedure gestart.

In totaal zijn 151 voertuigen gecontroleerd en 66 onderzoeken gestart vanwege diverse verkeersovertredingen. 31 chauffeurs kregen een verbod om hun rit voort te zetten.