Clicky


Tientallen passagiers gewond door technisch probleem op vlucht Auckland

Tientallen passagiers gewond door technisch probleem op vlucht Auckland
11-03-2024 11:31 | Incidenten | auteur ANP/RTR

AUCKLAND - Door een technisch probleem tijdens een vlucht van Sydney in Australië naar Auckland in Nieuw-Zeeland aan boord van een Boeing 787-9 Dreamliner hebben maandag tientallen mensen verwondingen opgelopen. De Nieuw-Zeelandse ambulancediensten melden dat ze ongeveer vijftig passagiers hebben behandeld. Een passagier zou in kritieke toestand verkeren.

Volgens de Nieuw-Zeelandse krant New Zealand Herald veroorzaakte een technisch probleem boven de Tasmanzee een "sterke beweging" aan boord van de internationale vlucht. Passagiers die geen gordel om hadden zouden hierdoor door het toestel zijn gevlogen. Onder de gewonden zijn meerdere crewleden. Eerder meldde de krant dat er zeker 24 gewonden waren.

Het vliegtuig van LATAM Airlines kon volgens schema landen in Auckland, waar de gewonden zijn behandeld. De meesten van hen volgens de krant licht tot matig gewond geraakt. Twaalf mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Eerder meldden de ambulancediensten dat dertien mensen naar het ziekenhuis waren gebracht.

Het incident is er een in een reeks bij vliegtuigbouwer Boeing. Die begon in januari toen een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines loskwam. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Amerikaanse luchtvaartwaakhond FAA doen onderzoek naar dit incident. Eerder deze maand verloor een Boeing van United Airlines een band bij vertrek uit San Francisco. Bij de incidenten raakte niemand gewond.

Het is nog niet duidelijk wat het technische probleem tijdens de vlucht naar Nieuw-Zeeland precies was.