Clicky


Kapotte kabel oorzaak seinstoring Schiphol, reparatie in de nacht

Kapotte kabel oorzaak seinstoring Schiphol, reparatie in de nacht
11-03-2024 22:44 | Storingen | auteur ANP

SCHIPHOL - Een breuk in een kabel is de oorzaak van de treinstoring bij Schiphol maandag, laat ProRail desgevraagd weten. Door de storing reden een groot gedeelte van de dag minder treinen van en naar de luchthaven. Inmiddels rijdt 75 procent van de treinen weer, aldus een woordvoerder van ProRail.

De storing begon rond 11.30 uur, om de veiligheid reden daardoor minder treinen. Inmiddels heeft ProRail het probleem weten te verkleinen, legt de woordvoerder uit. Maar om de kapotte kabel te vervangen en het probleem definitief te verhelpen moet het treinverkeer helemaal stil worden gelegd, omdat ook gewerkt moet worden in de Schipholtunnel.

Om hinder voor het treinverkeer zo klein mogelijk te houden is gekozen om dat 's nachts te doen. Daardoor kan het nachtnet last hebben van de werkzaamheden. ProRail verwacht voor de ochtendspits klaar te zijn met de reparatie.

NS had maandag bussen ingezet, maar omdat een groot deel van de treinen weer rijdt en de spits voorbij is zijn die niet meer nodig, meldt een NS-woordvoerder.