Clicky


Staking op Duitse spoor begonnen

Staking op Duitse spoor begonnen
12-03-2024 09:45 | Buitenland | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - In Duitsland is om 02.00 uur een grote treinstaking begonnen die naar verwachting 24 uur gaat duren. Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn probeerde nog via de rechter de staking tegen te houden, maar een rechter oordeelde maandagavond dat de staking van spoorpersoneel door mocht gaan.

Als gevolg van de staking rijden er ook veel minder treinen tussen Nederland en Duitsland. Helemaal stil te liggen komt het internationale treinverkeer niet, meldde de NS. Er gaan namelijk toch drie treinen vanuit Amsterdam naar Keulen en terug. Andere treinen, zoals die naar Berlijn, zijn wel geschrapt. Arriva liet weten dat er ook geen sneltreinen rijden tussen Heerlen en Aken.

De staking is een initiatief van vakbond GDL, die al maanden een arbeidsconflict heeft met Deutsche Bahn en pas zondagavond de staking aankondigde. De spoorwegmaatschappij is tegen de uitspraak van de rechter in beroep gegaan, maar dat wordt pas dinsdagmiddag behandeld.

Het is al de zesde keer dat het werk wordt neergelegd op het Duitse spoor en Deutsche Bahn heeft eerder met nooddienstregelingen gereden. Daardoor kon ongeveer een vijfde van de langeafstandstreinen blijven rijden. Voor dinsdag is er in Duitsland weer een nooddienstregeling.