Clicky


TRATON Group-merken versnellen de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtwagens in hub-to-hub transport

TRATON Group-merken versnellen de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtwagens in hub-to-hub transport
13-03-2024 10:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SILICON VALLEY - De merken van de TRATON GROUP zijn een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Plus om het gebruik van autonome vrachtwagens in de logistiek te versnellen.

De TRATON-merken Scania, MAN en Navistar zullen samenwerken met Plus om de ontwikkeling van niveau 4 autonome rijoplossingen te intensiveren. De merken zetten nu de volgende stap in hun commerciële strategieën met een initiële focus op hub-to-hub-toepassingen.

Autonome hub-to-hub-technologie zal de operationele efficiëntie van klanten helpen verhogen, de transportemissies verlagen en de verkeersveiligheid verbeteren, terwijl ook het groeiende mondiale chauffeurstekort wordt aangepakt.

“Wij streven ernaar volledig geïntegreerde autonome oplossingen te ontwikkelen. Dit betekent technologie die rechtstreeks vanuit de fabriek wordt gemonteerd en ondersteund, en een oplossing die is ontworpen om door onze klanten te worden gebruikt in hun bestaande infrastructuur en operationele stromen”, zegt Peter Hafmar, vice-president en hoofd van Autonomous Solutions bij Scania.

Vrachtwagens van Scania uitgerust met het autonome rijsysteem Niveau 4 van Plus worden al getest op de openbare weg in Europa, met een veiligheidschauffeur aan boord. De twee bedrijven zullen commerciële operaties met wagenparken testen en vervolgens serieproductie en wereldwijde commerciële implementatie op schaal starten.

“Plus is verheugd om door Scania te zijn geselecteerd als hun partner op het gebied van autonomietechnologie voor de lange termijn. We zullen onze ervaring met het wereldwijd inzetten van onze zeer modulaire en flexibele software voor autonoom rijden benutten om de ontwikkeling van hoogwaardige autonome vrachtwagens te helpen versnellen, die veilig en gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in de activiteiten van klanten en op grote schaal commercieel kunnen worden ingezet”, zegt Shawn Kerrigan, COO en co-manager. Oprichter van Plus.

Peter Hafmar voegt hieraan toe: “We zien autonoom rijden als een belangrijk onderdeel van ons aanbod voor een volledig assortiment veilige, efficiënte en duurzame transportoplossingen die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke individuele klant, iets dat verder wordt versterkt door de samenwerking van TRATON Group met Plus .”

“Bij de toepassingsgerichte ontwikkeling van autonome vrachtwagens zijn projectpartnerschappen met logistieke gebruikers, infrastructuurbeheerders en technologiespecialisten essentieel voor MAN. Met Plus hebben we een bewezen specialist voor geautomatiseerde aandrijfsystemen in bedrijfswagentoepassingen als partner binnengehaald. is om zelfrijdend rijden steeds meer te integreren met praktische projecten in concreet hub-to-hub logistiek transport en zo de serie-introductie van autonome rijsystemen te versnellen”, zegt Lukas Walter, hoofd Sales Truck bij MAN Truck & Bus SE.

Plus is een wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor autonoom rijden die de volgende generatie veiligheidssystemen voor de bestuurder omvatten, tot sterk geautomatiseerde PlusDriveⓇ en driver-out SuperDriveTM. Plus, met hoofdkantoor in Silicon Valley, Californië en activiteiten in de VS, Europa en Australië, wordt door Forbes genoemd als een van Amerika's beste startende werkgevers en door Fast Company als een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Plus's Open Platform for Autonomy drijft vandaag al voertuigen aan die commercieel worden gebruikt. Partners waaronder Bosch, dm-drogerie markt, DSV, IVECO, Luminar, Nikola en Transurban werken met Plus om de transportoplossingen van de volgende generatie te versnellen.