Clicky


Welke verzekeringen moet je als ondernemer sowieso afsluiten?

Welke verzekeringen moet je als ondernemer sowieso afsluiten?
13-03-2024 12:06 | Algemeen | auteur Gesponsorde content

Als zelfstandig ondernemer ben jij ook degene die verantwoordelijk is voor de verzekeringen van je bedrijf. Heb je een bestelwagen voor je bedrijf, dan ben je verplicht om deze te laten verzekeren. Iedere wagen die op de openbare weg rijdt in Nederland, moet namelijk voorzien zijn van een goede verzekering. Niet alle ondernemers hebben een verzekering gekozen die aansluit bij hun wagen. Daardoor lopen zij het risico dat zij meer betalen dan nodig is, of dat zij vele extra kosten moeten maken op het moment dat zij schade hebben opgelopen. Op die manier slaat de verzekering zijn doel voorbij. Wij laten je daarom zien hoe je tot een goede polis komt, welke aanvullende verzekeringen er zijn en waar je moet zijn om je bedrijfsautoverzekering vandaag nog af te sluiten.

Welke criteria moet je aanhouden als je een verzekering kiest?

Een verzekering kiezen is iets anders dan een nieuwe auto kopen. In dat laatste geval kijk je naar de prijs en wat je daarvoor krijgt. Wanneer je een verplichte bestelautoverzekering gaat kiezen, is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je auto. Hoe hoger deze leeftijd is, hoe minder uitgebreid je je wagen hoeft te laten verzekeren. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je wagen. Naarmate de leeftijd van je wagen oploopt, loopt de dagwaarde ervan terug. Op een gegeven moment bereik je het punt dat de kosten van een eventuele reparatie, als gevolg van een ongeluk, boven de dagwaarde van je wagen uitstijgen. In dat geval is het vaak voordeliger om een andere auto te kopen.

Kies een van de drie basisverzekeringen

Nu we weten dat de leeftijd van je wagen belangrijk is bij het kiezen van je autoverzekering, is het goed om te weten welke opties er precies zijn. De eerste is de allrisk verzekering. Deze is bedoeld voor nieuwe wagens tot zes jaar oud. Dit pakket is de meest uitgebreide optie en dekt alle vormen van schade. De WA+ Beperkt Casco dekt vrijwel alles, behalve schade die jijzelf hebt opgelopen tijdens een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. De derde optie is de WA-verzekering. Met dit pakket wordt enkel de schade van de tegenpartij gedekt. Let wel, omdat iedereen een verzekering moet hebben, wordt schade die jij hebt opgelopen doordat iemand anders jou aangereden heeft, vergoed vanuit de polis van de tegenpartij. Zo profiteert iedereen dus van elkaars verzekering.

Je verzekering gelijk afsluiten

Je kunt je autoverzekering eenvoudig online afsluiten. Je kunt naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan en daar de basisverzekering kiezen. Wij raden je aan om ook de aanvullende opties goed door te nemen. Je kunt bijvoorbeeld het populaire pechhulp toevoegen. Dit houdt in dat wanneer je pech onderweg krijgt, je gelijk iemand kunt laten komen die het mankement zal bekijken en hopelijk zal oplossen. Je kunt ook kiezen voor juridische hulp, handig wanneer je een ongeluk hebt veroorzaakt dat nogal wat juridische afhandeling vergt. Check alle mogelijkheden goed en sluit vandaag nog je perfecte polis af.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op