Clicky


Zware avondspits rond Eindhoven door werkzaamheden aan gasleiding

Zware avondspits rond Eindhoven door werkzaamheden aan gasleiding
13-03-2024 17:58 | Weer en Verkeer | auteur ANP

EINDHOVEN - De werkzaamheden aan een verzakte gasleiding in Eindhoven leiden tot grote drukte op snelwegen en lokale wegen in de regio. De A2 en de N2 zijn al uren dicht tussen de knooppunten De Hogt en Leenderheide.

In de avondspits is het erg druk op de omleidingsroutes en lokale wegen, laat ANWB Verkeersinformatie weten. "Er is ontzettend veel vertraging", zegt een medewerker. "Veel mensen zijn op zoek naar een alternatieve route, in Eindhoven en omgeving staat het helemaal vast."

De ANWB verwacht dat het nog uren druk blijft op de wegen rond Eindhoven, waar de autoriteiten aan het einde van de middag zijn begonnen met het affakkelen van het gas dat nog aanwezig is in de verzakte leiding.

Omdat de gasleiding volgens de ANWB-medewerker "nagenoeg onder de snelweg A2 ligt", moeten die weg en omliggende wegen dichtblijven. "De leiding moet leeg en dat gaat naar verwachting zeker vier tot vijf uur duren."

Eerder riep Rijkswaterstaat automobilisten al op om de regio Eindhoven te mijden. De ANWB sluit zich bij die oproep aan. Weggebruikers kunnen omrijden via de A73 tussen Maasbracht en Nijmegen. Ook daar staat het verkeer op meerdere stukken inmiddels vast.