Clicky


Transportbedrijf negeert stelselmatig rijverbod op zondag in Duitsland

Transportbedrijf negeert stelselmatig rijverbod op zondag in Duitsland
18-03-2024 12:18 | Buitenland | auteur Redactie

GRÜNSTADT - De Duitse politie controleerde zondag 17 maart op de Duitse A6 en A61 in totaal negen voertuigen op het zondags rijverbod.

In totaal drie overtredingen werden vastgesteld, meldt de politie maandag.

Bij een Slowaakse trekker-oplegger constateerden de inspecteurs dat de door het transportbedrijf afgegeven speciale vergunning voor ritten op zon- en feestdagen sinds januari was verlopen. 

De agenten ontdekten tijdens verder onderzoek dat ruim dertig voertuigen van het transportbedrijf sinds het verlopen van de vergunning regelmatig en illegaal op zondag werden gebruikt voor commercieel transport. Dit leverde het bedrijf een illegaal concurrentievoordeel op.

Verder rijden werd verboden totdat het rijverbod op zondag afliep.

Tegen de chauffeurs van de meerkoppige bemanning en het bedrijf zijn proces-verbaal opgemaakt. Vervolgmaatregelen werden afgestemd met het Federaal Bureau voor Mobiliteit en Logistiek en de verantwoordelijke goedkeuringsinstantie. Het bedrijf hangt nu een inbeslagname van de illegaal verkregen winsten van alle illegaal uitgevoerde ritten sinds het verlopen van de vergunning boven het hoofd. Daarnaast zal een bedrijfsaudit in het buitenland plaatsvinden en zal de nieuwe verlening van een ontheffing worden afgewezen wegens onbetrouwbaarheid.