Clicky


Bloomberg: Boeing wil deel defensietak verkopen

Bloomberg: Boeing wil deel defensietak verkopen
19-03-2024 17:41 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ARLINGTON - Vliegtuigbouwer Boeing onderzoekt de verkoop van ten minste twee van zijn defensieondernemingen om de eigen financiële positie te versterken. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Om welke defensieondernemingen het precies gaat, is niet duidelijk. Eerder onderzocht Boeing al de verkoop van dochteronderneming Argon ST, die militaire surveillancesystemen maakt. Boeing weigerde aan Bloomberg commentaar te geven.

Het concern ligt sinds januari onder vuur nadat het deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 in januari loskwam. Sindsdien zijn er meer toestellen met technische mankementen ontdekt. Boeing is daarom in gesprek met Spirit AeroSystems, de bouwer van het frame van de 737-toestellen, om de voormalige dochteronderneming weer aan de portefeuille toe te voegen. Dit zou Boeing meer dan 3 miljard dollar kosten.

Ondertussen moet Boeing de schuldpositie zien terug te dringen om toekomstige groei te financieren. De vliegtuigbouwer rekende eerder op een snelle verhoging van de productie van de 737 om extra geld binnen te halen.