Clicky


Kapitaalinjectie van 25 miljoen voor Van Moer Logistics

Kapitaalinjectie van 25 miljoen voor Van Moer Logistics
20-03-2024 09:54 | Algemeen | auteur Redactie

Oprichters Jo Van Moer-Anne Verstraeten van het logistiek bedrijf Van Moer Logistics en de Antwerpse investeringsgroep Ackermans & van Haaren voeren een kapitaalinjectie door van 25 miljoen euro in Van Moer Logistics. Hiermee kan Jo Van Moer zijn ondernemerschap verder inzetten om nieuwe investeringen door te voeren in de logistieke groep.

In 2021 heeft Ackermans & van Haaren een aandeel verworven van 21,7 procent in Van Moer Logistics. Onder leiding van CEO Jo Van Moer en zijn management-team is Van Moer Logistics de afgelopen jaren sterk gegroeid.

In 2023 werd een geconsolideerde omzet gerealiseerd van 327 miljoen euro (2021: 222 miljoen euro) en steeg de EBITDA tot 32,8 miljoen euro (2021: 14,5 miljoen euro). Deze evolutie weerspiegelt de succesvolle toepassing van het ‘one stop shop’-model van Van Moer, dat niet alleen leidt tot grotere efficiëntie voor de klanten, maar ook aanzienlijke winst oplevert inzake duurzaamheid.

De groei werd bovendien ondersteund door een aantal overnames in 2022, waaronder Groep Van Loon en Broekman Logistics Belgium Antwerp als voornaamste. Beide acquisities situeren zich in het Antwerpse Havengebied en werden inmiddels succesvol geïntegreerd in Van Moer Logistics. In 2023 verkreeg Van Moer Logistics de uitbreiding van haar concessie in de Haven van Brussel, waar het op termijn een totale logistieke hub van 100.000 m² wil uitbouwen.

Ondanks de verslechterende conjunctuur sinds de tweede jaarhelft 2023, heeft Van Moer Logistics ambitieuze plannen om haar groei door te zetten. Ter financiering daarvan hebben AvH Growth Capital en het stichterskoppel Jo Van Moer - Anne Verstraeten samen een kapitaalsverhoging doorgevoerd van in totaal 25 miljoen euro. Het deelnemingspercentage van AvH Growth Capital in Van Moer Logistics is na deze operatie gestegen tot 32,4 procent.

Gelijktijdig met deze kapitaalsverhoging heeft AvH Growth Capital 33,3 procent verworven in het kapitaal van Blue Real Estate. Deze vennootschap, opgericht in 2020 door de families Van Moer en Van Wellen, verhuurt momenteel 287.000 m² magazijnen verspreid over strategisch gelegen sites in het Antwerpse Havengebied aan Van Moer Logistics. Hiermee investeert AvH bijkomend zo'n 41 miljoen euro in Van Moer Logistics.

Tom Bamelis, lid van het executief comité van AvH: “Wij zijn verheugd onze succesvolle investering in Van Moer te kunnen uitbreiden. De kapitaalsverhoging in Van Moer Logistics zal toelaten het ondernemerschap van Jo Van Moer en zijn team om te zetten in nieuwe investeringen. Bovendien zal AvH voortaan op een evenredige manier participeren in vastgoed dat door Van Moer Logistics wordt geëxploiteerd. Wij waarderen de opening die de families Van Wellen en Van Moer voor ons hebben gemaakt en kijken uit naar een nieuw partnership voor de lange termijn”.

Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics: “Het partnership met AvH is al sinds het begin een echte meerwaarde voor Van Moer Logistics. We zijn AvH dan ook erg dankbaar voor haar bereidheid om onze ambitieuze groeiplannen verder te ondersteunen en kijken ernaar uit om deze samen te realiseren. Dat de samenwerking met AvH wordt uitgebreid door een participatie in het vastgoed dat Van Moer Logistics exploiteert, sterkt ons in de overtuiging dat we ook in de toekomst onze groei zullen kunnen doorzetten.”

Louis Van Wellen, gedelegeerd bestuurder Van Wellen Group: “De families Van Wellen zijn sinds 25 jaar gefocust op hun kernactiviteit, zijnde de ontwikkeling en verhuur van residentieel en logistiek vastgoed. We ondersteunen ten volle de instap van AvH in het vastgoed, wat voor een lange termijn verankering en partnership zorgt met de gebruiker Van Moer Logistics. Via de instap van AvH in het vastgoed kan er verder gebouwd worden aan de groei van de vastgoedportefeuille.”