Clicky


Van der Wal behaalt OHSAS 18001 certificaat

Van der Wal behaalt OHSAS 18001 certificaat
30-09-2015 15:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Sinds juni 2015 is logistiek dienstverlener Van der Wal in het bezit van een OHSAS 18001 certificaat. Deze internationale norm voor Arbo- en veiligheidsmanagement dankt Van der Wal aan haar veiligheidsprogramma voor medewerkers en materiaal. Certificeringsbureau SGS beoordeelde het veiligheidsprogramma van Van der Wal op een aantal punten, waaronder het Arbobeleid, de inventarisatie en evaluatie van Arbo risico’s en gevaren, en de controles op Arbo prestaties.

In hun beoordeling laten de auditoren van SGS zich bijzonder positief uit over de HRSI keuring van de wissellaadbakken. Joep Breukels, sales- en marketing manager bij Van der Wal legt uit: “Om de kwaliteit van onze wissellaadbakken up-to-date te houden, worden de laadbakken periodiek getest volgens de strenge TÜV-Nord eisen. Met de laadbakken die het HRSI-keurmerk ontvangen, kan veilig gewerkt worden door zowel eigen medewerkers als medewerkers bij de klant.”

Een ander positief beoordeeld onderdeel is de e-learning cursus ladingzekering voor chauffeurs, planners en andere betrokkenen bij het laden van de wagens. Joep Breukels: “Het goed vastzetten van lading is essentieel voor goed en veilig wegtransport. Met de e-learning cursus ladingzekering van Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben onze medewerkers hun kennis over veilig laden opgefrist en zijn alle normen in verschillende landen weer bekend.”

De directie van Van der Wal laat weten trots te zijn op het behalen van het OHSAS 18001 certificaat. “In onze organisatie is structureel aandacht voor de arbeidsomstandigheden van onze medewerkers en de gevaren en risico’s waarmee zij in het dagelijks leven te maken hebben. Het OHSAS 18001 certificaat bevestigt dat we goed bezig zijn”, aldus Henk van der Wal, CEO bij Van der Wal.