Clicky


Beslag gelegd op vrachtwagens en bezittingen Dennis Dikken

Beslag gelegd op vrachtwagens en bezittingen Dennis Dikken [+video's]
06-07-2018 20:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

NIEUWLEUSEN - Vrijdagmiddag is er door een deurwaarder beslag gelegd op vrachtwagens en onroerend goed, zoewel zakelijk als privé, van transportondernemer Dennis Dikken van het gelijknamige transportbedrijf Dennis Dikken Transport. Dit zou zijn gebeurd op last van het pensioenfonds.

Er isal lange tijd geen pensioengeld zijn afgedragen. "En er is meer stront aan de knikker", vertelt Edwin Atema van FNV Transport en Logistiek vrijdagavond desgevraagd aan Transport Online.

"Er is sprake van ondermeer sociaal economische criminaliteit, overtredingen met betrekking tot het werknemersrecht en sociale zekerheid en het niet afdragen van premies."

"Het is gewoon een arbeidsmarktcrimineel", aldus Edwin Atema.

Dikken stuurde afgelopen zondag een brief waarin hij aankondigde vandaagm, vrijdag 6 juli zijn transportbedrijf te stoppen. de chauffeurs moesten zo snel, mogelijk op zoek naar een andere baan en vandaag mochten zij hun vrachtwagens leeghalen, hun sleutel inleveren en met vakantie gaan.

Deze manier van ontslag stuitte op veel weerstand bij zowel de chauffeurs als de vakbonden. Zaterdag is er een bijeenkomst met de chauffeurs en de vakbond om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor vervolgstappen tegen Dikken.