Clicky


N31 (Wâldwei) zaterdag 14 juli tijdelijk afgesloten voor Elfwegentochtparade

N31 (Wâldwei) zaterdag 14 juli tijdelijk afgesloten voor Elfwegentochtparade
11-07-2018 17:12 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Op zaterdag 14 juli 2018 is de autoweg N31 (Wâldwei) van afslag Nijega tot aan de afslag Overijsselselaan in beide richtingen van 05.00 uur tot 18.00 uur gesloten voor al het wegverkeer in verband met de Elfwegentochtparade. Er zijn diverse omleidingsroutes ingesteld die met borden staan aangegeven.

Omleidingen N31

Tijdens de Elfwegentochtparade zijn de volgende omleidingen van kracht: 

  • Verkeer komende vanaf Drachten richting Leeuwarden kan gebruik maken van de Centrale As (autoweg N356) afslag Nijega en dan bij afslag Hurdegaryp eraf naar de autoweg N355 (Rijksstraatweg) richting Leeuwarden (volg de borden met nummer 2 erop).
  • Verkeer vanuit Leeuwarden richting Drachten kan gebruik maken van de N355 (Rijksstraatweg) en dan bij Hurdegaryp via de Centrale As (N356) richting Drachten.
  • Verkeer vanuit Harlingen, Marssum kan gebruik maken van de Haak naar Heerenveen en dan via knooppunt Heerenveen (snelweg A7) naar Drachten.

Rijkswaterstaat rijdt mee

Rijkswaterstaat rijdt met een aantal elektrische en waterstofauto's mee met de parade van de Elfwegentocht om de ontwikkeling van schone brandstoffen te stimuleren. Rijkswaterstaat richt zich actief op de tank- en laadinfrastructuur voor waterstof en elektriciteit langs de rijkswegen. Ook het wagenpark van Rijkswaterstaat kent inmiddels meer dan 100 elektrische auto's.

Elfwegentochtparade

Op 14 juli wordt in Friesland een poging gedaan het wereldrecord Langste Parade van Elektrische Voertuigen in het Guinness World Records te verbreken. Een optocht van duizenden fietsers, steppers, auto's, zonneboten, elektrische bussen, vrachtwagens en meer trekt deze dag van Nijega (14 km ten zuidoosten van Leeuwarden) naar Leeuwarden Centrum.