Clicky


Logistiek centrum Worldwide Flight Services op Brussels Airport geopend

Logistiek centrum Worldwide Flight Services op Brussels Airport geopend
04-02-2019 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZAVENTEM - Acht maanden nadat de eerste steen werd gelegd, opent Worldwide Flight Services (WFS) in Brussels Airport een splinternieuw logistiek gebouw van ongeveer 8700 m², ontwikkeld door Montea. Dit nieuwe complex in de cargozone van de luchthaven is een voorbeeld door zijn moderne logistieke infrastructuur.

Op 1 februari hebben Brussels Airport Company, WFS en Montea een nieuw logistiek gebouw geopend ten westen van de cargozone van de luchthaven. Montea breidt zo haar aanbod met logistieke bedrijfsruimte in België verder uit. Acht maanden geleden werd met de bouw van deze nieuwe infrastructuur gestart. Ze heeft een totale oppervlakte van ongeveer 8700 m².

Deze infrastructuur past binnen een omvangrijk ontwikkelingsproject in de cargozone van Brussels Airport. Aan de westelijke zijde zal er in de komende maanden een gebouw van 50 000 m² opgetrokken worden. In totaal zal de komende twee jaar 100 miljoen euro geïnvesteerd worden in de cargozone.

“Dit nieuwe, bijzonder moderne gebouw, ontwikkeld met twee van onze belangrijkste partners, is een belangrijk gebouw voor de Belgische logistieke sector. Het ligt in perfecte lijn met onze duurzame ontwikkelingsstrategie voor de logistieke activiteiten op Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. 

“Brussels Airport bevestigt hiermee ook opnieuw zijn rol als belangrijke draaischijf voor de logistieke activiteiten in België en Europa. Dankzij deze ontwikkelingen kunnen we nog efficiënter samenwerken met de vele bedrijven die Brussels Airport steeds meer gebruiken voor het in- en uitvoeren van goederen over de hele wereld.”

“Montea biedt zijn klant een logistieke oplossing die de efficiëntie verhoogt en een duurzame groei verzekert. Met dit nieuwe project in de cargozone van Brussels Airport bevestigt Montea zijn uitzonderlijke vastgoedkennis in het domein van de luchtvracht zodat we met de grootste spelers uit de sector kunnen samenwerken”, vertelt Peter Demuynck, CCO van Montea.

Deze splinternieuwe site zal ervoor zorgen dat WFS een nieuwe impuls kan geven aan de kwaliteitsnormen en de strenge eisen betreffende de verwerking van gespecialiseerde vrachtvluchten. WFS is een groeiend bedrijf dat in 198 luchthavens ter wereld actief is. Het is al jaar en dag een partner van Brussels Airport.

Marc Claesen, Regional Vice President WFS Northern Europe: “Dit gloednieuwe complex zorgt ervoor dat WFS Belgium nog steeds een efficiënte service aan zijn klanten kan bieden met naleving van de strengste normen op het vlak van veiligheid en beveiliging. Bovendien kunnen we beantwoorden aan de moderne eisen op het vlak van e-commerce en luchttransport van farmaceutische producten.”