Clicky


Man door vrachtwagen doodgereden op de A30 [Update]

Man door vrachtwagen doodgereden op de A30 [Update]
12-12-2011 16:34 | Ongevallen | auteur de redactie
BARNEVELD – [update 10:45 uur] Het dodelijke slachtoffer van het verkeersongeval op de A30 bij Barneveld is een 58-jarige man uit Litouwen meldt de politie Dinsdag. De man werd maandagmiddag op de snelweg aangereden door een passerende vrachtauto en was op slag dood.

Naar nu blijkt was de man samen met zijn 35-jarige zoon onderweg naar huis met een lading dakkoffers. Tijdens de rit zou een plastic folie rondom de lading op de aanhanger achter de bestelbus van de mannen zijn losgeraakt, waarop ze besloten op de vluchtstrook te stoppen om het zeil vast te zetten. Daarbij werd het slachtoffer geraakt door een passerende trekker met oplegger, bestuurd door een 38-jarige man uit het Duitse Rees. Hij werd door de politie aangehouden en verhoord.

Kettingbotsing
De A30 was gedurende de afhandeling uren gestremd. Omstreeks half zeven werd de weg weer vrijgegeven. Omstreeks kwart voor zes botsten er op de andere rijbaan een viertal auto's op elkaar waardoor de A30 korte tijd in beide richtingen gestremd was. Bij deze kettingbotsing bleef de schade beperkt tot alleen blikschade.