Clicky


Werkstraf voor doodsbedreiging aan burgemeester Ina Adema

Werkstraf voor doodsbedreiging aan burgemeester Ina Adema
20-02-2019 11:28 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Burgemeester Ina Adema van de gemeente Lelystad werd met de dood bedreigd nadat de rechter in november vorig jaar het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen had toegestaan. Woensdag werd de verzender van die bedreiging door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur.

Op 19 november stond de rechtbank in Lelystad het afschot toe in natuurgebied de Oostvaardersplassen. De provincie Flevoland wil samen met Staatsbosbeheer door het afschieten van circa 1830 edelherten een nieuwe massale sterfte van de dieren zoals in de winter van 2017 op 2018 voorkomen.

Dat besluit schoot de 33-jarige Steven de C. uit Steenbergen in het verkeerde keelgat. "Binnenkort kom ik langs, mijn geweer is al geladen, want er zijn te veel boswachters/ambtenaren die de natuur geen goed doen. Het wordt een bloedbad'', schreef hij onder meer.

De C. heeft de via internet verstuurde bedreigingen bekend. Tegen hem was een werkstraf van tachtig uur waarvan de helft voorwaardelijk geëist. De Brabander is niet de eerste die strafrechtelijk wordt veroordeeld in de discussie rond de Oostvaardersplassen. In januari werden vier actievoerders tot werkstraffen veroordeeld voor het plaatsen van een verdacht pakket bij het provinciehuis en maandag kreeg een actieleider een werkstraf voor het bedreigen van de directeur van Staatsbosbeheer.