Clicky


Binnenvaartschip Daniella lek na aanvaring tegen brug Sluiskil

Binnenvaartschip Daniella lek na aanvaring tegen brug Sluiskil [+foto's]
22-02-2019 09:18 | Aanvaringen | auteur Redactie

SLUISKIL - [update 11:11 uur] De Dienst Infra Zuidwest van de Landelijke Eenheid van de politie doet onderzoek naar de aanvaring vanochtend op het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

Het 80 meter lange en 8 meter brede binnenvaartschip ‘Daniella’, varend onder Belgische vlag, voer hier rond half zeven tegen een pijler van de brug Sluiskil. Het schip, dat een lading zand aan boord had, raakte aan de romp dusdanig beschadigd dat er een lekkage ontstond. Het schip werd daarom afgemeerd aan de kade bij de Kanaalweg in Sluiskil.

Op dit moment wordt het schip nog altijd leeggehaald. De politie is ter plaatse en gaat aan boord van het schip onderzoek doen. Agenten zullen onder meer de schipper horen en ook technisch het één en ander bekijken, zo zegt de politie.

Ten tijde van de aanvaring was het erg mistig. Of de mist ook de oorzaak is geweest van de botsing is nog niet duidelijk. Het KNMI had voor Zeeland ook code geel afgekondigd omdat het zicht lokaal minder dan 200 meter kon zijn. Ook nu is het zicht lokaal nog erg beperkt. In Vlissingen was het zicht volgens het KNMI bijvoorbeeld slechts 150 meter.